MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN 2021 2.EK YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU

2021 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSYS) 2.Ek Yerleştirme sonucunda Üniversite Programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları, 26 Ekim-01 Kasım 2021 tarihleri arasında aşağıda adreslerde yapılacağı duyuruldu.

Mardin 22.10.2021 12:34:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDEN 2021 2.EK YERLEŞTİRME KAYIT DUYURUSU

2021 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSYS) 2.Ek Yerleştirme sonucunda Üniversite  Programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları, 26 Ekim-01 Kasım 2021 tarihleri arasında aşağıda adreslerde yapılacağı duyuruldu.

 

2021 Öğrenci Seçme Sınavı (ÖSYS) 2.Ek Yerleştirme sonucunda Üniversitemiz Programlarına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları, 26 Ekim-01 Kasım 2021 tarihleri arasında aşağıda adresleri belirtilen fakülte ve yüksekokullarda yapılacaktır. Cumartesi Pazar günleri yüz yüze kayıt yapılmayacaktır.
-PTT şubelerinden edinebileceğiniz e-devlet şifresi ile 26-31 Ekim 2021 tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden kaydınızı online yaparak elektronik kayıt belgenizi alabileceksiniz. İşlemlerinizi www.turkiye.gov.tr adresindeki e-hizmetler bölümü altında yer alan “Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı” başlığı altında açılacak olan “Üniversite E-Kayıt” seçeneğini tıklayarak gerçekleştirebilirsiniz.

-E-Devletten, Elektronik Kayıt İşleminin nasıl yapılacağına dair açıklama için tıklayınız.

ÖNEMLİ NOT: Üniversitemize yeni kayıt yaptıracak öğrencilerimizin, COVİD-19 Pandemi salgını nedeniyle E-Devlet(https://turkiye.gov.tr)web sitesi üzerinden elektronik kayıt (E-Kayıt) yaptırmaları önemle tavsiye etmekteyiz.


KAYIT YERLERİ

-Edebiyat Fakültesi : Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Mühendislik-Mimarlık Fakültesi: Eski Hükümet Konağı Binası 1.Cadde MARDİN

-İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-İslami İlimler Fakültesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Sağlık Bilimleri Fakültesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Turizm Fakültesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Güzel Sanatlar Fakültesi: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Yabancı Diller Yüksekokulu: Meydanbaşı Mahallesi eski Sağlık Yüksekokulu Binası -MARDİN

-Meslek Yüksekokulu: Sanayi Sitesi Karşısı -İstasyon-MARDİN

-Kızıltepe Meslek Yüksekokulu: Sanayi Sitesi karşısı Prefabrik Bina- İstasyon-MARDİN

-Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu: Mardin Artuklu Üniversitesi Kampüsü Diyarbakır yolu 5.km MARDİN

-Midyat Meslek Yüksekokulu: Akçakaya Mah.Yılmazlar Cad. Midyat-MARDİN

-Nusaybin Meslek Yüksekokulu: Mardin Artuklu Üniversitesi Nusaybin Meslek Yüksekokulu Mor Yakup Mahallesi Cumhuriyet Meydanı No:40 Nusaybin-MARDİN

-Ömerli Meslek Yüksekokulu: Kayaüstü yolu Yeni Mahalle 3011.Sokak Ömerli-MARDİN

-Savur Meslek Yüksekokulu: Kaplan Mahallesi,Köprübaşı Caddesi, 306.Sokak,No:1 Savur-MARDİN


KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1- Adayın mezun olduğu ortaöğretim kurumundan aldığı diplomanın aslı ya da yeni tarihli mezuniyet belgesi.

2- Nüfus Cüzdanı Fotokopisi

3-2 adet 4,5 cm x 6 cm boyutunda fotoğraf.

4- Erkek adaylar için YÖKSİS ASAL sorgulamada askerlik ile ilgili sorunu çıkan öğrenciler; Askerlik şubesinden "Askerlikle ilişiği olmadığına dair belge" getireceklerdir.

KAYITLA İLGİLİ ÖNEMLİ NOTLAR
1- Adayların kayıt için bizzat başvurmaları (E-Devletten elektronik kayıt hariç) gerekmektedir. Posta ile kayıt yapılmaz.

2- Kayıt için istenen belgelerin fotokopisi kabul edilmez.
3- Belgeler eksik ise kayıt yapılmaz.
4- Belirtilen tarihler arasında kaydını yaptırmayan aday herhangi bir hak iddia edemez.
5- Aynı anda birden fazla ön lisans ya da aynı anda birden fazla lisans programına kayıtlı olunamayacağından öğrencilerin bu duruma dikkat etmeleri gerekmektedir.

6-ÖSYS ile Üniversitemize yerleşen ve askerlik sorunu olan (yaş haddi, kaçak durumu vb.) erkek öğrencilerin kayıtları yapılacak ancak askerlikle ilgili sorunu ortadan kalktığını belgeleyene kadar öğrenime devam ettirilmeyecek olup izinli sayılacaktır.

7-Kılavuzlarda yer alan yükseköğretim programlarında aynı anda örgün iki ön lisans veya iki lisans programına kayıt yaptırılamayacağına ve eğitime devam edilemeyeceğine ilişkin Yükseköğretim Genel Kurul kararı uyarınca, durumları bu açıklamaya uyan adaylar halen kayıtlı oldukları yükseköğretim kurumundan ilişiklerini kesmedikleri takdirde yeni yerleştirildikleri yükseköğretim programına kayıt yaptıramazlar. Söz konusu kararlar öğrencilerin YKS tercih ve yerleştirmelerinde herhangi bir programa yerleştirilmesine engel değildir. Bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak, ortaöğretim kurumlarında, önlisans programında veya lisans programlarında mezun aşamasında olup staj, bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacaktır. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini, 31 Aralık 2021 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacaktır. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgelemeyenlerin geçici kayıtları silinecek ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

8- Üniversiteler, gerçeğe aykırı beyanda bulunarak kayıt yaptıran adaylar hakkında gerekli yasal işlemleri yapmaya yetkilidir.

9-Yeni kayıt yaptıran öğrenciler ders kayıtlarını danışmanları ile birlikte yapacaklardır.

10-Normal Öğretim programlarına yerleşen öğrenciler öğrenci katkı payı ödemeden kayıt yapabileceklerdir. Bir yükseköğretim programına kayıtlı iken(Açıköğretim ve Yüksek Lisans dahil) ikinci bir yükseköğretim programı olarak Üniversitemize kayıt yaptıran öğrencilerin ilgili programın öğrenci katkı payları, öğrencilerin kendileri tarafından karşılanır. Bu durumdaki öğrenciler ders kaydı döneminde (26 Ekim-05 Kasım 2021) katkı payı ücretlerini yatıracaklardır.

11-Daha önce yükseköğretim kurumlarında başarmış olduğunuz dersler için en geç 05 Kasım 2021 tarihine kadar muafiyet talebinde bulunabilirsiniz. Başvuru yapmak için bir dilekçe ile başarmış olduğunuz dersleri gösteren onaylı transkript ve ders içeriklerini ilgili fakülte veya yüksekokula şahsen teslim edebilirsiniz.

12-2019 ÖSYS Ek Yerleştirme Sonucunda Üniversitemize yerleşen ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların 26 Ekim-01 Kasım 2021 tarihleri arasında Üniversitemize geçici kayıtlarını yaptırmaları gerekmektedir. Bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 31 Aralık 2021 tarihine kadar Üniversitemize ibraz etmeleri halinde asıl kayıtları yapılacak olup bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtları silinecektir. Bu durumda olup 26 Ekim-01 Kasım 2021 tarihleri arasında geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacaktır.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor