Mardin Artuklu Üniversitesinde Wokshop ve Söyleşi: "Michelin Yıldızından Başarıya Giden Yol"

Mardin Artuklu Üniversitesi Kadim Mardin Yemekleri Projesi Uygulama Mutfağında , Michelin Yıldızı Alan Nicole Restoranı Şefi Serkan Aksoy öğrencilerle söyleşi yapacak.

Mardin 29.11.2022 10:02:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesinde Wokshop ve Söyleşi:

Mardin Artuklu Üniversitesi  Kadim Mardin Yemekleri Projesi Uygulama Mutfağında , Michelin Yıldızı Alan Nicole Restoranı Şefi Serkan Aksoy  öğrencilerle söyleşi yapacak.

 

Artuklu Üniversitesi Öğrencilereine Kariyerlne başlangıç hikayesini   paylaşacak olan ünlü şef Serkan Aksoy, gastronomi sektöründe ilerlemenin zorlukları ve mutfaktaki gereklilikler üzerine yönlendirmelerde bulunarak,Öğrencilerle söyleşide bulunacak.

 

29 Kasım 2022 Tarihinde saat 10.00!da Artuklu Üniversitesi SKS  Ebul ula salonunda Kadim Mardin yemekleri Projesi uygulama mutfağı çalışmaları kapsamında Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileri ile söyleşide bulunacak Ünlü Şef Serkan Aksoy;

 

Serkan Aksoy, orta öğrenimde okulu bırakıp mesleğe erkenden başlamış. Ağabeyi ve babasının aşçı olması, onun da daha küçük yaşlarda aşçı olmak istemesine vesile olmuş. Mesleğe ilk olarak Bolu'da bir restoranda komi olarak başlamış, ardından Bodrum'da komiliğe devam etmiş. Ardından İstanbul'a  gelmiş ve burada Afacan restoranlarda çalışmaya başlamış. Askerden sonra önce Delicatessen'de ardından Maça Kızı'nda çalışmaya başlamış. Pandemiden önce Frankie'de çalışmaya başlasa da yaz sonu gibi buradan ayrılmış ve Nicole'ün şefi olarak görev almış.

 

'Şef, ince nüanslar ekleyerek geleneksel tariflere yeni bir dokunuş katıyor. Örneğin, bilinen tatlara yeni bir soluk getirmek için tütsülenmiş yoğurdun eklendiği tipik bir doldurulmuş sebze yemeği olan dolmayı ele alalım. Ardından, yumuşak kuzu eti yanında servis edilen klasik, yoğunluğu azaltılmış kırmızı şaraba ekstra bir boyut kazandıran Orta Doğu baharatları var. Burada yaratıcılık saygı ve bir amaç duygusuyla ortaya çıkıyor.'

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19