Mardin Artuklu Üniversitesinde Depremzede Aileler İçin Ramazan Şenlikleri Başlıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi deprem nedeniyle Mardin'e gelen depremzede ailelerimiz ve çocuklarına yönelik Ramazan Şenlikleri gerçekleştirecek.

Mardin 22.03.2023 10:54:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesinde  Depremzede Aileler İçin Ramazan Şenlikleri  Başlıyor

Mardin Artuklu Üniversitesi  deprem nedeniyle Mardin'e gelen depremzede ailelerimiz ve çocuklarına yönelik Ramazan Şenlikleri gerçekleştirecek.

 

Artuklu Üniversitesi Ramazan şenlikleri  kapsamında geleneksel çocuk oyunları, sanat çalışmaları, çocuk etkinlikleri, geleneksel sahne gösterileri ve özel ikramlar olacak.

 

Hazırlanan programda geleneksel orta oyunlarımızdan olan Hacivat ile Karagöz, Aşık ile Maşuk, Kavuklu ile Pirşekar, Kavuklu ile Külhanbeyli gösterileri de gerçekleştirilecek.Programda ayrıca çocuklara keyifli vakitler geçirtmek üzere palyaço, manileriyle davulcu ve şerbetçi de yer alacak.

 

Özelikle çocukların yaşanan deprem nedeniyle olumsuz etkilendiğini ve travmalar yaşadığını ifade eden Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, çocukların kendileri için hazırladıkları Ramazan Şenlikleri programında eğlenceli vakit geçirerek depremin meydana getirdiği olumsuz duygulardan uzaklaşacağını belirtti.


Şenliklerin 23 Mart Perşembe akşamı başlayacağı bilgisini veren Rektör Özcoşar, şenlik programının Ramazan ayı boyunca Pazartesi ve Perşembe olmak üzere haftanın iki günü akşam saat 20.00’da Üniversite Kampüsümüzde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.


Ramazan Şenliği Programımız Ramazan’ın 27. günü olan 18 Nisan Salı günü gerçekleştirilecek kapanış programıyla sona erecek.  

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Depremzede ailelerimiz ve çocukları başta olmak üzere şenliklerimize bütün Mardin halkını bekliyoruz.  ‘’Dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


19.9° / 10.4°
  • BIST 100

    10268,14%-0,09
  • DOLAR

    32,23% -0,29
  • EURO

    34,78% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2417,41% 1,01
  • Ç. ALTIN

    3897,47% 0,30