MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE BEYTÜLMAKDİS'İ ANLATTI

Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi Mardin Artuklu üniversitesi Öğrencilerine Beytülmakdis’i Anlattı

Mardin 17.10.2022 11:35:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE BEYTÜLMAKDİS

Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi Mardin Artuklu üniversitesi Öğrencilerine Beytülmakdis’i Anlattı.

 

Üniversitemiz tarafından her hafta düzenlenen İnsan Toplum ve Medeniyet söyleşileri programına  bu hafta Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi konuk oldu.Beytülmakdis Çalışmaları Kurucu Teorisyeni olan Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi 1. Sınıf öğrencilerine ‘Geçmiş İle Gelecek Arasında Beytülmakdis’ konulu bir söyleşi yaptı.Rektörlük binası  Vali Kılıçlar salonunda gerçekleştirilen söyleşiye öğrenciler  yoğun ilgi gösterdi.

 

 
Öğrencilere detaylarıyla Filistin ve Kudüs meselesini anlatan Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi eğitim ve bilginin, Filistin'in desteklenebileceği en önemli yollardan olduğunu söyledi.
Türkiye dışındaki bölge ülkelerinin Filistin’e destek vermekte ve Filistin’ini acılarını hafifletmekte yetersiz kaldığını ifade eden El-Awaisi. güçlü bir Türkiye’nin bölge için değerli olduğunu ve güçlü bir Türkiye’nin Filistin’in özgürlüğüne kavuşma yolu olduğunu belirtti. 


Bir gün bu bölgenin barışa uyanacağına inandığını belirten Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi, bunun da Geçmişten geleceğe Beytülmakdis meselesinin ve öneminin farkında olan genç neslin eliyle olacağını sözlerine ekledi. 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğrencileri , Prof. Dr. Abd al- Fattah El-Awaisi’yi söyleşi boyunca ilgiyle ve not tutarak dinlediler.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04