MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE AKADEMİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI VE CÜBBE GİYME TÖRENİ

Mardin Artuklu Üniversitesi akademik değerlendirmesini yapmak ve üst unvanlara yükselen akademik personellere cübbe giydirmek için ‘Akademik Değerlendirme Toplantısı ve Cübbe Giyme’ töreni düzenledi.

Mardin 16.02.2022 13:02:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE AKADEMİK DEĞERLENDİRME TOPLANTISI VE CÜBBE GİYME TÖRENİ

Mardin  Artuklu Üniversitesi  akademik değerlendirmesini yapmak ve üst unvanlara yükselen akademik personellere cübbe giydirmek için  ‘Akademik Değerlendirme Toplantısı ve Cübbe Giyme’ töreni düzenledi. 

 

Artuklu Üniversitesi  Vali Kılıçlar Salonunda düzenlenen ‘Akademik Değerlendirme Toplantısı ve Cübbe Giyme’ töreninde, rektörlük görevini yürüttüğü iki yıl içerisinde hayata geçirilen projeleri akademisyenler ile paylaşan Rektör  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar,

“Mardin Artuklu Üniversitesinin kuruluş tarihinden itibaren tüm aşamalara şahit oldum. Üniversitemizin sosyal bilimler ağırlıklı kıymetli, anlamlı ve derin teorik bir bağlama dayanan hikâyesini her zaman dile getiriyorum. Rektörlük görevine geldiğim dönemin ilk akademik değerlendirme toplantısında özgün, öğür ve özne bir akademiden bahsederek; Üniversitemizin eğitim öğretim etkinliklerinin geliştirilmesi, araştırma, yayın ve proje faaliyetlerinin geliştirilmesi, üniversitemizde memnuniyetin arttırılması, yönetim sistemi, alt yapı ve kaynak geliştirilmesine yönelik çalışmalar için harekete geçileceğini ve projeler üretileceğini dile getirmiştik. Geçen bu iki yıllık süre zarfında bilimin ve bilimin pratikteki karşılığının önemli sac ayaklarını oluşturan ‘Sosyal Bilimler + 5 ‘T’  olarak belirlediğimiz yeni vizyonumuzu oluşturduk. Belirlenen yeni vizyon ile şehirleşmeden eğitime sanayiden tarıma sağlıktan turizme dek pek çok alanda  Mardin’e ve ülkemize  katkı sunmayı amaçladık ve bu minvalde oluşturulan birçok çalışmayı da hayata geçirmenin gururunu yaşıyoruz.” dedi.

 

Rektör Özcoşar,  İki yıl gibi kısa bir süre içerisinde üniversiteye; 3 yeni fakülte ve 5 yeni araştırma merkezinin kurulduğunu ayrıca 25  ön lisans ile lisan bölüm ve programı, 20 yüksek lisans ve doktora programının açıldığı bilgisini verdi.


 Mardin Artuklu Üniversitesin bulunduğu coğrafyada değer üreterek  bölgesel ve  yerel çalışmalara  vizyon kazandıracak  girişimci ve inovatif  bir üniversite modeli olma hedefinin, belirlediği Sosyal bilimler 5’t’ vizyonu ile hız kazandığını ifade eden Rektör Özcoşar, belirlenen odak noktaları içerisinden en çok dikkat çekenin tıp fakültesi olduğunu vurguladı.

 

Tıp fakültesi kurulması sürecini  başından sonuna kadar üniversitenin yönettiği bir başarı hikayesi olarak gördüğünü belirterek konuşmalarına devam eden Özcoşar, 


“Tüm süreç boyunca şehri, şehrin dinamiklerini ve bürokratik dinamiklerin  tamamını devreye koyarak tıp fakültesinin kurulması sürecini çok iyi yönettik. Bu başarı hikayesinin en iyi çıktılarından biri de Üniversite Şehir Hastanesi’nin Artuklu Üniversitesi kampüsüne kurulacak olmasıdır. 20 yılda yapılamayacak bir hastaneyi oldukça ciddi bir çalışmayla üniversitemize kazandırmış olduk. Mardin Devlet Hastanesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine dönüştü. Bugün  tıp hocalarımızın aramıza katılıyor olması ve onlarla birlikte devlet hastanemizin de güçleniyor olması  üniversitemizin şehre önemli katkılarından  birini oluşturuyor.” ifadelerini kullandı.

 

Akademik Değerlendirme  sonrası Tıp Fakültesi ile Sanat ve Tasarım Fakültelerinin kurulmasında emeği geçen akademisyenlere teşekkür belgesi verilerek,  alanlarında akademik unvarlarında ilerleme sağlayan hocalara  cübbe giydirildi.

 

 

ARTUKLU HABER  AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00