MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE 5 DİLDE ''VUSLAT VE FİRAK''ÇALIŞTAYI

Mardin Artuklu Üniversitesi tarafından Şeb-i Arûs etkinlikleri kapsamında ‘İmgeden Gerçeğe Geçmişten Günümüze Vuslat ve Firak Çalıştayı’ düzenlendi.

Mardin 30.12.2023 13:18:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİNDE 5 DİLDE

Mardin Artuklu Üniversitesi  tarafından Şeb-i Arûs etkinlikleri kapsamında ‘İmgeden Gerçeğe Geçmişten Günümüze Vuslat ve Firak Çalıştayı’ düzenlendi.

 

 Çalıştay, Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektör Vekili  Prof. Dr. Yılmaz Demirhan ve Edebiyat Fakültesi Dekanı  Prof. Dr. Yunus Cengiz’in açış konuşmalarıyla başladı.

Açış bölümünün ardından Edebiyatımızdan önemli isimlerinin bestelenmiş şiirlerinin çalındığı ney dinletisi icra edildi.

 

Edebiyat Fakültesi ve Yaşayan Diller Enstitüsü işbirliğinde yapılan düzenlenen ‘İmgeden Gerçeğe Geçmişten Günümüze Vuslat ve Firak Çalıştayı’nda çok dilli ve çok kültürlü bir coğrafyanın konsantre hali olan Mardin’de Vuslat ve Firak mefhumları, imgeden gerçeğe ve geçmişten geleceğe uzanan bir seyirle işlendi.

 

Klasik ve modern eserlerdeki Vuslat ve Firak kavramlarının konuşulduğu çalıştayda Üniversitemizden ve il dışından katılımcı hocalar Farsça, Türkçe, Arapça, Kürtçe ve Süryanice eserlerde Vuslat ve Firak mefhumlarını konuştu.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi  Kampüsü ortak derslik binasında bulunan kültür merkezi salonlarında gerçekleştirilen ‘İmgeden Gerçeğe Geçmişten Günümüze Vuslat ve Firak Çalıştayı’ Vuslat ve Firak kavramlarının farklı yönleriyle ele alındığı açış paneli ve 5 farklı oturumla gün boyu devam etti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19