MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ VE ORSAM'DAN ULUSLARARASI 'GÖÇMEN ÇOCUKLARIN EĞİTİMİ'SEMPOZYUMU

Mardin Artuklu Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile ORSAM (Ortadoğu Araştırmaları Merkezi) birlikte uluslararası “Göçmen Çocukların Eğitimi” sempozyumu düzenleyecek.

Mardin 2.04.2021 12:03:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ VE ORSAM

Mardin Artuklu Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ile  ORSAM  (Ortadoğu Araştırmaları Merkezi) birlikte   uluslararası “Göçmen Çocukların Eğitimi”
sempozyumu düzenleyecek.

 

27-28 Mayıs 2021 Tarihinde Mardin Artuklu Üniversitesinde düzenlenecek  uluslararası Sempozyum,Online olarak düzenlenecek.

 

.Mardin Artuklu Üniversitesi Göç Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi ve ORSAM’ın (Ortadoğu Araştırmaları Merkezi) birlikte düzenlediği uluslararası “Göçmen Çocukların Eğitimi” sempozyumunda, başta eğitim politikaları ve mevzuatı, eğitime erişim ve yerel eğitim yönetimleri ve eğitim ortamlarında uygulamalar olmak üzere, göçmen çocukların eğitiminde  çıkan sorun ve uygulamalar  tartışılacak. politika yapıcı ve uygulayıcılarına dönük öneriler sunmayı, ayrıca akademik bilgi birikimine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu çalışmalar farklı ülkelerdeki farklı göçmen grupların durumu hakkında karşılaştırma yapma imkânı sağlayacaktır. Sempozyum kapsamında, ayrıca STK’ların göçmenlerin eğitimindeki rolleri, göçmen öğrencilerin derslerine giren öğretmenlerin alan tecrübelerinin paylaşılması ve bu alanda araştırma yapan akademisyenlerin katılımıyla bir çalıştay düzenlenecektir. Çalıştaya katılacak uygulayıcıların ve araştırmacıların da özet göndermeleri gerekmektedir. Sempozyum ve çalıştaya sunulacak özetler, 500- 750 kelime aralığında olmak koşuluyla Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak gönderilebilecek.

 

Sempozyum ve çalıştayda sunulan ve hakem değerlendirmesinden geçen tam metinler, sempozyum kapsamında derlenecek eserde yayınlanacak.

 

 

ARTKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8988,1%2,06
  • DOLAR

    32,33% 0,24
  • EURO

    35,04% -0,20
  • GRAM ALTIN

    2296,12% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3841,94% -0,33