MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖZCOŞAR'DAN HAMAS'A DESTEK!

“Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur” Söylemine Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özcoşar Destek Verdi.

Mardin 21.04.2024 10:38:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ ÖZCOŞAR

“Milli Mücadelede Kuvayi Milliye Neyse Hamas da Odur” Söylemine Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.   İbrahim Özcoşar Destek Verdi.

 

Mardin  Artuklu üniversitesi  tarafından Mardin’de düzenlenen Uluslararası Beytülmakdis Akademik Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Rektör  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, basın mensuplarına sempozyum kapsamında yürütülen akademik çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

 

“Siyonistlerin Sesini Bastıracak Güçlü Seslere İhtiyaç Var”

 

Dünyada hüküm süren siyonist baskının sona ermesinin yolunun güçlü ve özgür bir akademik zihinden geçtiğini ifade eden Rektörümüz Özcoşar, siyonizmin çıkardığı sesi bastırabilecek güçlü söylemlere ihtiyaç olduğunu belirtti.

 

Türkiye’nin bütün kurumlarıyla ses yükselten ülkelerden olduğunun altını çizen Rektörümüz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Mecliste söylediği "Milli mücadelede Kuvayi Milliye neyse Hamas da aynen odur" cümlesinin akademinin özellikle de batı akademisinin durduğu noktanın çok ama çok ötesinde özgün, bağımsız ve güçlü bir siyasi duruşu ifade ettiğini anlattı.

 

“Batı Akademisi Siyonizmin Etkisi Altında”

 

Mardin  Artuklu üniversitesi  Özcoşar, özgür ve bağımsız görünen Batı akademisi ile ilgili şu ifadeleri kullandı.

 

“Maalesef özgür düşünmenin merkezi olma iddiasındaki batı akademisi bu duruşun fersah fersah gerisinde bir zihinsel bağımlılığa mahkum olmuş bir vaziyette. Özellikle Avrupa’da akademisyenler arasında antisemitizme düşme korkusunun vardığı travmatik psikoz, öyle bir seviyeye varmış durumdaki Siyonist baskı karşısında Batı akademisinin bir rehabileteye ihtiyacı olduğunu düşünüyorum.”

 

Mardin  Artuklu üniversitesi Rektörü  Özcoşar, antisemitizim ile antisyonizmi eşitleyen yaygın ve baskın bir algı çalışmasının akademik dünyada hegomonik bir anlayışa dönüştürülmüş durumda olduğunu ve bu anlayışı yine akademik dünyanın oluşturacağını sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

  •  


 


20.9° / 11.3°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00