Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ÖZCOŞAR, TVNET Canlı Yayınına Konuk Oldu

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü ÖZCOŞAR, TVNET Tercih Rehberi Programında Kadim Şehir Mardin’i, Kadim Şehrin Modern Üniversitesi Mardin Artuklu Üniversitesini anlattı.

Mardin 27.07.2023 10:24:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü ÖZCOŞAR, TVNET Canlı Yayınına Konuk Oldu

Mardin Artuklu Üniversitesi  Rektörü ÖZCOŞAR, TVNET Tercih Rehberi Programında Kadim Şehir Mardin’i, Kadim Şehrin Modern Üniversitesi Mardin Artuklu Üniversitesini  anlattı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesinin Yeni Yüzü: “Sosyal Bilimler + 6T”, Kampüste Sosyal Yaşam, Kurumsallaşma ve Kalite, Sıfır Atık ve Çevre Yönetimi, İnsan Kaynakları ve Eğitim Kadrosu, Uluslararası Çalışmalar, Bilimsel Etkinlik ve Akademik Çalışmalar, Ahlak Bilgi Üretim konularıyla ilgili detaylı bilgiler verdi.

Rektörümüz Televizyon Programında Bu yıl öğrenci almaya başlayan Tıp Fakültemiz başta olmak üzere Fakültelerimiz, Enstitülerimiz, Yüksekokullarımız, Uygulama ve Araştırma Merkezlerimiz hakkında da bilgiler verdi.

MAÜ Genç Fikirlerle Geleceğe Yürüyor

Türkiye’mizin yarınını inşa edecek öğrencilerin Üniversite yönetimine doğrudan katıldığını, bütün karar mekanizmalarında öğrencilerin genç fikirleriyle yer aldığını söyleyen Rektörümüz, programda Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan Öğrenci Rektör Danışmanı uygulamasından da bahsederek öğrencilerin genç fikirleriyle doğrudan en üst düzeyde temsil edildiğini belirtti.

Ahlak Bilgi Üretim

Rektörümüz Özcoşar, televizyon programında öğrencilerinin okuduğu bölüm ne olursa olsun o bölümden başarıyla mezun olmanın yanında çok yönlü gelişmiş, sosyal yönü zengin, her manada donanımlı, ahlak bilgi ve üretimiyle geleceğe güvenle yürüyecek nesiller yetiştirmek idealiyle çalıştıklarını anlattı.

Mardin Artuklu Üniversitesi olarak zihinlerimizi işgal eden klasik tabuları yıkıp gerçeklerin peşinde kadim bilim geleneğimizden beslenerek yeni bir akademi zihin inşa etmeyi amaçladıklarını kaydeden Özcoşar, ahlakla beslenmeyen ve üretime dönüşmeyen bilginin bir anlam ifade etmediğini belirtti.

Özcoşar, 2023/2024 Akademik Ders Yılında da Ahlak Bilgi Üretim anlayışıyla çok yönlü ve insan odaklı çalışmalarını ilerleterek sürdüreceklerini belirtti.

Öğrencilere yerleşecekleri yeni okullarında mutluluk ve başarı dileyen Rektörümüz, 2022-2023 Akademik Yılını % 101,44 doluluk oranıyla kapatan Öğrenci odaklı Mardin Artuklu Üniversitemizin yeni dönemde de 81 ilimizden yeni öğrencilerini beklediğini özellikle sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.3° / 19.3°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,34% -0,15
  • EURO

    34,76% 0,27
  • GRAM ALTIN

    2432,83% -0,22
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00