Mardin Artuklu Üniversitesi ÖSYM Yerleştirme Puanlarına Göre Türkiye’de Ön Sıralarda

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversite adayı gençlerin tercihleri doğrultusunda, yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı.

23.08.2023 12:02:00 0
Mardin Artuklu Üniversitesi ÖSYM Yerleştirme Puanlarına Göre Türkiye’de Ön Sıralarda

2023 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) Yerleştirme Sonuçları ÖSYM tarafından açıklandı. Üniversite adayı gençlerin tercihleri doğrultusunda, yükseköğretim programlarına merkezi yerleştirme işlemleri tamamlandı. 

 

Yüzbinlerce genç hayalini kurdukları üniversite ve bölümlere yerleşmiş olmanın mutluluğunu yaşarken üniversiteler de yeni öğrencilerini karşılayacak olmanın heyecanını yaşıyor.

 

Bu kapsamda Mardin’in tek Üniversitesi olan Mardin Artuklu Üniversitesi de ÖSYM Tercih Kılavuzunda yer alan ve lisans düzeyinde eğitim veren Tıp Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Edebiyat Fakültesi, Turizm Fakültesi, İslami İlimler Fakültesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, İktisat ve İdari Bilimler Fakültesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile ön lisans düzeyinde eğitim veren Meslek Yüksekokullarına yeni öğrencilerini aldı. 

 

Yerleştirmelerin yapıldığı öğrenci yerleştirme taban puanlarına göre Mardin Artuklu Üniversitesi, öğrenci alan birçok bölümüyle Türkiye Geneli Üniversiteler arasında ön sıralarda yer aldı.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi,  ÖSYM’nin açıkladığı 2023 YKS verilerine göre öğrenci alan bütün bölümlerinde ön sıralarda yer alarak birçok üniversiteyi geride bırakmayı başardı.

Ülkemizde bulunan bütün Devlet Üniversiteleri arasında Üniversitemiz Turizm Fakültesi Turizm İşletmeciliği Bölümü 8. Sırada, Turizm Rehberliği Bölümü 8. Sırada, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü 15 Sırada yer aldı.

 

Sağlık Bilimleri Fakültemiz Ebelik Bölümü 17. Sırada, Hemşirelik Bölümü 24. Sırada, Beslenme ve Diyetetik Bölümü 39. Sırada yer aldı. Mühendislik Mimarlık Fakültemiz Mimarlık Bölümü Türkiye geneli Mimarlık öğrencisi 60 üniversite arasında 13. sırada yer aldı.

 

Tıp Öğrencisi alan 103 Tıp Fakültesi arasında taban puan yönünden listeye 92. sıradan giriş yapan Tıp Fakültemiz de 11 Tıp Fakültesini geride bıraktı. En yüksek puanı alan öğrencilerin tercihleri göz önünde bulundurulduğunda ise Tıp Fakültemiz, Türkiye’den öğrenci alımı yapan 103 Tıp Fakültesi arasında listeye 81. sıradan giriş yaparak uzun yıllardır öğrenci alan 22 Tıp Fakültesini geride bıraktı.

 

İslami İlimler Fakültesi aynı programda öğrenci alan 38 üniversite arasında 9. Sırada bulunurken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültemiz İktisat Bölümü 79 Üniversite arasında 37. Sırada, İşletme Bölümü 39. Sırada, Siyaset Bölümü ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 6. Sırada bulundu.

 

İngilizce Mütercim ve Tercümanlık alanında eğitim veren Yabancı Diller Yüksekokulu ise  lisans düzeyinde 9. Sırada yer aldı.

 

Lisans düzeyinde öğrenci alan bölümlerin yanı sıra ön lisans düzeyinde öğrenci yetiştiren birçok MAÜ Programı da yerleştirme taban puanlarına göre Türkiye Geneli önemli sıralarda yer aldı.

 

Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği Sağlık Meslek Yüksekokulumuz bölümlerinden Çocuk Gelişimi bu bölümde öğrenci alan 53 devlet üniversitesi arasında 16. Sırada yer alırken Diş Protez 10. Sırada, İlk ve Acil Yardım 80 Üniversite arasında 32.Sırada, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik 77 Üniversite arasında 23.Sırada, Tıbbi Tanıtım ve Pazarlama 4. Sırada, Yaşlı Bakım bölümü de 61 Üniversite arasında 11. Sırada yer aldı.

 

Evde Hasta Bakımı öğrencisi alan 13 üniversite arasında ise Üniversitemiz 1. Sırada yer almayı başardı.

 

Merkez ve ilçelerde bulunan bütün Meslek Yüksekokullarında da aynı başarıyı gösteren Mardin Artuklu Üniversitesi,  2023 YKS Yerleştirme sürecini tam kapasite ile kapatmış oldu.

 

Bünyelerinde bulunan lisans ve ön lisans düzeyinde öğrenci yetiştiren bütün bölümlerin ülkemiz geneli öğrenciler tarafından öncelikle tercih edilmiş olduğunu gördüklerini belirten Mardin Artuklu Üniversitesi, Rektörü  Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, bu başarıdan memnuniyet duyduklarını ifade etti.

 

Şimdiden yeni öğrencileriyle buluşacak olmanın heyecanını Mardin Artuklu Üniversitesi, Ailesi olarak yaşadıklarını anlatan Özcoşar, öğrencilerle birlikte geleceğe başarılı adımlarla yürümeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19