MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN SAVUR KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİNE ATKI VE BERE

Mardin Artuklu Üniversitesi Ahlak Bilgi Üretim vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Mardin 11.01.2023 15:13:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ ÖĞRENCİLERİNDEN SAVUR KÖY OKULU ÖĞRENCİLERİNE  ATKI VE BERE

Mardin Artuklu Üniversitesi  Ahlak Bilgi Üretim vizyonu doğrultusunda gerçekleştirilen toplumsal duyarlılık ve sosyal sorumluluk çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi  Sağlık Bilimler Fakültesi öğrencileri  hocaları öncülüğünde dönem boyunca ördükleri atkı ve bereleri 'Çocuklarımız Üşümesin' diyerek Savur ilçesindeki  köy okullarını  ziyaret ederek burada eğitim gören öğrencilere hediye etiler.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Öğretim Görevlisi Feride Doğru Mungan’ın öncülüğünde başlatılan “Çocuklarımız Üşümesin Projesi” kapsamında öğrenciler

tarafından dönem boyunca örülen atkı ve bereler onkojenik, dezavantajlı ve köy okullarındaki çocuklara hediye edildi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri ve Sağlık ve Spor Öğrenci Topluluğu işbirliğinde gerçekleştirilen ‘Çocuklarımız Üşümesin Projesi’ kapsamında Savur Şenocak Beyazıt Boran İlkokulu, Kırkdirek İlkokulu ve Taşlık İlkokulu ziyaret edildi.  

 

Bu projenin süreci hakkında konuşan Mardin Artuklu Üniversitesi  Öğretim Görevlisi  Feride Doğru Mungan: “İlk önce onkojenik, dezavantajlı ve köy okullarındaki çocuklarımıza atkı-bere hediye etmek ve bir nebze mutlu olmalarını sağlamaktı. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimizle tek yürek olup uygun zamanlarda ve mekânlarda atkı ve bere örmeye başladık. Daha sonra bizleri destekleyen ‘Sen de Melek Olmak İster Misin Ailesinin’ katkılarıyla projemizi gerçekleştirdik. Üniversitemizin vizyonu olan ‘Ahlak-Bilgi-Üretim’ fikrini, öğrencilerimizin yüreğinde hissettirmeye çalıştık” dedi.

 

Doğru, Sen de Melek Olmak İster Misin ailesine de çalışmalarına verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi  Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık ve Spor Topluluğu öğrencileri, ziyaret ettikleri ilkokul öğrencilerine ayrıca hijyen, ağız ve diş sağlığı eğitimi verip, önceden paketledikleri diş fırçası, çikolata, oyuncak, çorap, toka, ayakkabı, minik not kağıtlarına yazılan iyi dileklerini, balonları, atkı ve bereleri çocuklara hediye ettiler. Köy okullarının minik öğrencileri aldıkları hediye paketlerini sevinçle açtılar. 

 

Mardin Artuklu Üniversitesi   Sağlık ve Spor Topluluğu ve Sağlık Bilimleri Fakültesi öğrencileri, çocuklar ile beraber oyunlar oynayıp güzel vakit geçirdikten sonra hatıra fotoğrafları çektiler.

 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


32.5° / 19.9°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19