MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ İLE 2 ÜNİVERSİTE ARASINDA BİLİMSEL İŞBİRLİĞİ PROOLÜ İMZALANDI

MAÜ ve Bosna Hersek Zenica Üniversitesi ile Karadağ Donja Gorica Üniversitesi arasında karşılıklı iş birliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla, eğitsel ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.

Mardin 18.11.2021 12:20:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ İLE  2 ÜNİVERSİTE ARASINDA BİLİMSEL  İŞBİRLİĞİ PROOLÜ İMZALANDI

Mardin Artuklu Üniversitesi  ve Bosna Hersek Zenica Üniversitesi ile Karadağ Donja Gorica Üniversitesi arasında karşılıklı iş birliğini ve ortak anlayışı teşvik etmek ve geliştirmek amacıyla, eğitsel ve bilimsel iş birliği protokolü imzalandı.

 

 

mzalanan Protokol ile iki üniversite arasında ortak bilimsel çalışmaların yanı sıra, bilim insanları ve öğrencilerin akademik değişim programları gibi birçok alanda mutabakata varıldığı belirtildi.

Salgın nedeniyle online olarak gerçekleştirilen protokol imza görüşmesinde, iki ayrı üniversite ile anlaşma yapan Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, Bosna Hersek Zenica Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Jusuf Drakovic ve  bir diğer üniversite olan Karadağ Donja Gorica Üniversitesi’nin Rektörü Professor Veselin Vukotić  ile karşılıklı  protokol imzaladı.

Protokolün bu üç üniversitenin araştırma kalitesini ve öğrenci başarısını arttıracağını ifade eden Rektörümüz Prof. Dr. Özcoşar

“Yakın coğrafyalarla bilimsel bağlarını arttırmayı amaçlayan üniversitemiz, bu protokoller yoluyla uluslararasılaşma politikasına önemli bir katkı sağlamış oldu. Anlaşmanın somut adımlarını da  en yakın zamanda atılacaktır. ”dedi.

Türkiye’de birçok üniversite ile ortak çalıştıklarını belirten Bosna Hersek Zenica Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Jusuf Drakovic, Mardin Artuklu Üniversitesi ile çalışmanın memnuniyet verici olduğunu söyleyerek,

“Sosyal Bilimler alanında ki  başarısıyla öne çıkan Mardin Artuklu Üniversitesi, teknik alanlarda başarı gösteren Zenica Üniversitemiz ile iş birliği kapsamında birbirini başarıyla tamamlayacağını ve karşılıklı bilimsel kalite ve kapasitelerini arttıracağına inanıyorum.” diyerek iş birliğinden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00