MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ DEPREM BÖLGESİNE YARDIM GÖNDERMEYE DEVAM EDİYOR

Mardin Artuklu Üniversitesince Kampüs ve yerleşkelerini halka açılmasının ardından depremin yıktığı bölgelere yardım göndermeye devam ediyor.

Mardin 10.02.2023 15:27:00 0
MARDİN ARTUKLU ÜNİVERSİTESİ  DEPREM BÖLGESİNE YARDIM GÖNDERMEYE DEVAM EDİYOR

Mardin Artuklu Üniversitesince  Kampüs ve yerleşkelerini halka açılmasının ardından depremin yıktığı bölgelere yardım göndermeye devam ediyor.

 

Yardımlar, yönetim, hocalar, çalışanlar ve öğrencilerin el birliğiyle hazırlanıyor. Deprem Yaralarını Sarmak İçin Kenetlenen MAÜ’de Fedakarlık Örnekleri Duygulandırıyor 

Rektörümüz, Yardım Çalışmalarına Destek Verenlere Teşekkür Etti

Rektörümüz Prof. Dr. İbrahim Özcoşar, yardım çalışmalarına destek veren herkese sosyal medyada yayınladığı duygusal bir mesajla teşekkür etti.

“Kıymetli dostlar; Dün Adıyaman’a gönderdiğimiz ekibimizin hem ilgililerle yaptıkları görüşmeler hem de kendi gözlemleri üzerine oluşturdukları talep listesini karşılamak üzere bu sabah mesai arkadaşlarımızın tamamını haberdar ettiğimiz bir yardım kampanyası başlattık. Hızlı bir çalışma ile oldukça geniş bir katılımla hatırı sayılır bir yardım topladık. STK’larımızdan birçok kişi çalışmamıza destek verdi.  

Bir an bile kaybetmeden acil ihtiyaçları hızlıca tedarik edip, bir yardım tırı hazırlayarak akşam olmadan Adıyaman’a  doğru yola çıkardık. 

Bu süreçte içinde bulunduğumuz olumsuz şartlara rağmen geleceğe umutla bakmamızı sağlayacak fedakârlık örnekleri de yaşadık.

Uluslararası hocalarımızdan (Üniversitemizde yabancı hoca, öğrenci gibi kavramları kullanmıyoruz) biri kendi yaptığı hatırı sayılır yardımla birlikte eşinin gönderdiği altın bileziği de ilgili arkadaşlara teslim etti.

Malzemeleri ücreti mukabilinde taşıması için aradığımız bir tır şoförü biz teklif etmeden parasız götüreceğini söyleyip tüm ısrarlarımıza rağmen en azında yolluk olarak bile önerdiğimiz parayı almadı.  

Bu süreçte koşup koşuşturma ve malzemeleri tıra yükleme işini de  Mardin’de bulunan öğrencilerimiz yaptı.

Yaşadığımız bu zorlu süreçleri ancak birlik ve dayanışma ruhuyla aşarız.

Teşekkürler Mardin Artuklu Üniversitesi ailesinin güzel yürekli üyeleri.

Teşekkürler iyi yürekli paydaşlarımız.

Teşekkürler iyi insanlar.

Hep birlikte iyilik yolunda yapacağımız daha çok iş var.”

Rektörümüz Özcoşar, mesajında ayrıca yardım aracını gönderdikten hemen sonra da hem çalışma arkadaşları hem de öğrencileriyle Mardin’de misafir edecekleri depremzedeler için hazırlık yapmaya başladıklarını belirtti.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN
 


28.3° / 15.8°
  • BIST 100

    9982,15%0,67
  • DOLAR

    32,41% -0,06
  • EURO

    34,81% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2434,19% -0,17
  • Ç. ALTIN

    3980,20% 0,00