MARDİN YENİ İL MÜFTÜSÜ ÇİÇEK, MARDİN`E PROJELERİ İLE GELDİ

Mardin yeni İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal tarafından cübbe ve sarık giydirilerek görevine başladı.

17.01.2017 11:43:58 0
MARDİN YENİ İL MÜFTÜSÜ ÇİÇEK, MARDİN`E PROJELERİ İLE GELDİ

Mardin yeni İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK, İl Müftü Yardımcısı İsmail Ünal tarafından cübbe ve sarık giydirilerek görevine başladı.

 

Mardin'de göreve başlaması  ve Cübbe giymesi nedeniyle düzenlenen Törende konuşan İl Müftüsü İsmail ÇİÇEK,konuşmasında Mardin'de İl Müftülüğü olarak hayata geçirecekleri projeleri de anlattı.

 

Modern çağın şahitleri olarak aktif bir varoluş sergileyeceğiz. Bize ait olan ancak bizde olmayan tüm yitik değerlerimizi bir iyilik hareketi olarak taşımaya çalışacağız.

 

Bizim için birileri emek sarf etti. Biz de başkaları için emek sarf etmeye gayret göstereceğiz.

 

Personelimizle birlikte oluşturacağımız proje ofisinde “arge çalışmalarımızı” yapacak, uygulana gelen projelerimize devam edilecek, çalışmalar hazırlayarak yeni bir vizyonla uygulamaya taşıyacağımızı düşünüyoruz.

 

Hayal ettiğimiz ve bir kısmını daha önceki görev yerlerimizde uyguladığımız projelerin bir kaçından bahsederek konuşmamı sonlandırmak istiyorum.

 

CAMİ HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME PROJELERİ

 

  • Çocuğun ve kadının, yaşlanan cami profilinde yer almalarına katkı sunmak, çocukların erken yaşlarda cami ile tanışmalarını, annelerin cami ile buluşmalarını sağlamak, camiyi çocuklu annelere uygun hale dönüştürmek maksatlı, cami mekân algısına küçük bir katkı sunan “CAMİ ÇOCUK ODALARI”nı Mardin’de uygun camilerde oluşturmayı hedefliyoruz.

 

  • “CAMİDE HAREKET VAR” projesi ile genç ile camiyi buluşturma çalışmalarına destek verecek, cami müştemilatındaki uygun olan alanlara gençlerimiz için “özel alanlar” açma hayalimizi gerçekleştirmeyi umuyoruz.

 

  • “CAMİDEN SAHAYA” projesi ile il ve ilçelerde bulunan cami derneklerine gençlik kolları kurmaya devam edecek, gençlerin enerjilerini atmaları için turnuvalar düzenleyecek, maç öncesi bir ayet bir hadis sohbetleri bu çalışmanın olmazsa olmazlarından olacaktır. Bu konuda Diyanet İşleri Başkanlığı ve Gençlik Spor Müdürlüğü arasında imzalanan protokollerden istifade edilmeye devam edilecektir.

 

  • “CAMİMİN YETİMİ” projesi ile her cami ve Kur’an Kursumuzun birer yetimi sahiplenmesine ve bu yetimlere Cami Cemaati ve yetişkin Kur’an kurs öğrencilerinden aylık yardımlar yapılmasına devam edeceğiz. Bu gün caminin ilgilendiği çocuğun yarın cami ile ilgilenen gence dönüşeceğine inancımız tamdır.

 

  • CAMİDE BİR SABA” projesi ile her hafta bir gün bir camimizde tesbihat, sohbet ve ardından kahvaltı ikramı ile sabah namazı buluşmalarına devam etmeyi planlıyoruz.

 

  • “CAMİ KADIN BULUŞMALARI” projeleri ile özel gün ve geceler başta olmak üzere evladını eğiten annelerin camilerde din eğitimi almaları için çalışmalara hız vermeyi planlıyoruz. Bayanların özel program yapmalarına devam edilecek, Camilerin kadınlar mahfilleri cami içleri kadar özel ve güzel düzenlenlenecektir.

 

  • “CAMİ OKUL KARDEŞLİĞİ” projeleri ile Okul cami kardeşliğini pekiştirecek, öğrencilerimize camilerimiz yakinen tanıtılacak onlara maddi manevi destek sağlanmaya çalışılacaktır.

 

  • “CAMİDE BAŞARABİLİRİM projeleri ile cemaatimizin farkındalıkları artırılacak, Cami girişlerine asılan, “günde üç sayfa Kur’an okuyabilirim”, “yatsı namazını camide kılabilirim” vb. yazılarla kişilerin başarabilecekleri dini yükümlülükler hatırlatılatılacaktır.

 

  • “DİKKAT!.. BU CAMİDE ÇOCUK VAR” projeleri ile bütün camilerde çocukların varlığına dikkat çekilecektir. Onların üzülmemesi için olağan üstü gayret sarf edecek, toplantılarda imam-hatiplerimizin konu hakkında bilinçlendirilmesi sağlanacaktır.

 

  • “BU BENİM CAMİM” projeleri ile Mardin’imize şehir dışından gelecek insanımıza camilerimizin ve ibadet mekânlarımızın tanıtımına katkı sunulmaya devam edilecektir.

 

EĞİTİM HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME PROJELERİ

 

  • “KARDEŞ İL/KARDEŞ İLÇE” projeleri ile başka il ve ilçelerde eğitim görmek isteyen veya başka il ve ilçelerden Mardin’imizde eğitim almak isteyen öğrencilerimize yardım edilmeye devam edilecektir. “HİCRET 2015 YER BAFRA” projesi ile Muhacir-Ensar örnekliğini çağımıza taşımak amacıyla Cizre’den 90 öğrenci Bafra Kur’an Kurslarına getirerek“CİZRE-BAFRA KARDEŞLİĞİ” altında, öğrencilerin eğitimlerini tamamlatma, aynı zamanda onları hafız yetiştirme ve görev almaları sonrası Cizre’de kurslar açarak bu kardeşliği taçlandırma hedeflenmişti. Benzer çalışmalara devam etme hedeflenmektedir.

 

  • “HİZMET İÇİ EĞİTİM KURSLARI” Eğitim Merkezi Müdürlüğü yapmış ve bir doktora hadis öğrencisi olmamızdan kaynaklı, bulunduğumuz her ortamı eğitim için fırsata dönüştürmeye gayret etmekteyiz. Gerek hizmet içi eğitim kurslarında, gerek Kur’an Kurslarında, medreselerde gerekse farklı camilerde hadis, tefsir ve fıkıh derslerine devam edilecektir.

 

  • “OKULDAKİ ÖĞRENCİM” projesi ile yaz ayında Kur’an Kurslarımıza katılan öğrencilerimizin cami ile irtibatlarının devam etmesi için uğraşılar verilecek, hafta sonu Kur’an Kursları düzenlenmesine devam edilecektir.

 

  • “İCAZETİM VAR” projeleri ile her yıl Kur’an Kurslarımızdan mezun olan öğrencilerimize programlar düzenlenecek öğrencilerimiz hafız olmaya, özendirilecektir.

 

  • “ŞİFA NİYETİNE” projesi ile huzurevi ve hastanelerin belli periyotlarla ziyaret edilmesi ve oralarda sohbet ve programlar icra edilmesine devam edilecektir.

 

  • “UMUT YILDIZI” projesi ile madde bağımlısı çocuklarımızla ilgili çalışmalar yapılarak, madde bağımlılığını bırakmalarına yardımcı olunacaktır.

 

SOSYAL VE KÜLTÜREL İÇERİKLİ DİN HİZMETLERİNİ GELİŞTİRME PROJELERİMİZ DE OLACAKTIR.

 

YARDIM KAMPANYALARI

 

  • “YOKSULA YAR İDİM” projesi ile ihtiyaç sahiplerine ayni ve nakdi yardımlar ulaştırılmaya devam edilecektir.

 

CEZA EVLERİNE GÖTÜRÜLEN HİZMETLER

  • “PARMAKLIKLAR ARDINA” projesi ile cezaevlerine götürülen hizmetlere devam edilecektir. Özel gün ve geceler cezaevlerinde de kutlanacaktır.

 

STK TOPLANTILARI

  • İl genelinde bulunan STK’lar ile aylık mutad toplantılar düzenlemeye devam edilecek, yapılacak dini hizmetler konusunda STK’lar bilgilendirilecek, ortak çalışmalarla şehrin manevi sorunlarına birlikte katkı sunulacaktır.

 

Bunlar dışında rutin hizmetlerden olan “sosyal ve kültürel içerikli “ birçok çalışma müftülük personelimiz ile birlikte uyum içerisinde gerçekleştirilecektir.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.5° / 13.9°
  • BIST 100

    10158,6%-0,15
  • DOLAR

    32,13% -0,08
  • EURO

    35,00% -0,05
  • GRAM ALTIN

    2469,79% 0,10
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00