MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN ``ÖĞRETMENLER GÜNÜ`` MESAJI

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,26 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla yazılı Mesaj Yayımladı.

Mardin 24.11.2015 07:28:08 0
MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN ``ÖĞRETMENLER GÜNÜ`` MESAJI

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak,26 Kasım Öğretmenler Günü Dolayısıyla yazılı Mesaj Yayımladı.

Vali Koçak'ın yayaınladığı Öğretmenler Günü Mesajı şöyle:

Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Başöğretmenliği kabul ettiği ve “24 Kasım Öğretmenler Günü” olarak kutlanan bu günde, tüm eğitim çalışanlarımızın Öğretmenler Gününü kutluyorum.

Günümüzde, bilgi artık tek başına bir kuvvet olmaktan çıkmıştır ve bilgiyi etkin kullanmak daha önemli hale gelmiştir. Bu nedenle ülkelerin en önemli gücünü de bilgili ve nitelikli insan gücü oluşturmaktadır. Dolayısıyla gelişmiş devlet, toplum ve birey olma artık bilgiye sahip olma, onu kullanma ve paylaşma düzeyi ile doğru orantılıdır.

Dünyadaki dönüşümü takip edebilen, demokrasi ve adalet duygusu gelişmiş, öğrenme kültürü ileri seviyede, sadece okulda değil her mecrada öğrenebilen ve öğrenme isteğinde olan bireyler yetiştirme çabamızı öğretmenlerimizin gayret ve fedakârlıkları olmadan başarabilmemiz mümkün değildir.

Dünyanın en kutsal ve en eski mesleklerinden olan öğretmenlik, her zaman bilginin üretilmesi, geliştirilmesi ve yarınlara aktarılması sürecinde çok önemli bir role sahip olmuştur. Dolayısıyla öğretmenlerimiz dün olduğu gibi bugün de değişimin, gelişimin, yenilenmenin ve daha ileri hedeflere doğru yürümenin anahtarı durumundadır.

Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında olan öğretmenlik; emek, özveri, sabır ve hoşgörü isteyen, saygın bir meslektir. İdealini ve heyecanını daima taze tutan kendini her zaman yenileyen siz değerli öğretmenlerimizin sayesinde ülkemiz, her alanda kalkınmış ve gelişmiş bir dünya devleti haline gelecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle; Başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, aramızdan ayrılan ve görevi başındayken şehit olan bütün öğretmenlerimizi rahmet ve minnetle anıyor; sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden tüm öğretmenlerimize bundan sonraki yaşamlarında sağlık ve mutluluklar diliyorum.''Dedi

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40