MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN,DEYRÜLZAFARAN MANASTIRINA ZİYARET

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve beraberindeki Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine nezaket ziyaretinde bulundu.

25.05.2015 21:30:06 0
MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN,DEYRÜLZAFARAN MANASTIRINA ZİYARET

Mardin Valisi  Ömer Faruk Koçak, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Saliba Özmen ve beraberindeki Mardin Süryani Kadim Deyrulzafaran Manastırı ve Kiliseleri Vakfı Yönetim Kurulu üyelerine nezaket ziyaretinde bulundu.


Vali Koçak Deyrulzafaran Manastır'ının tarihi bölümlerini detaylı bir şekilde inceleyip, Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen’den Manastırın tarihi ve mimari özellikleri hakkında  geniş bilgi aidı.

              Deyrülzafaran Manastırı ziyareti  sırasında konuşan Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak “Mardin; sadece taşların konuştuğu bir yer değil, medeniyetlerin ve inançların iç içe yaşadığı, birlikte yaşama kültürünün en gelişmiş örneklerinden biridir. Bu barış ortamının hem bölgeye hem de bütün dünyaya örnek olmasını ve yayılmasını temenni ediyorum” dedi.

              4500 yıllık tarihi manastırda Vali Koçak’ı ağırlamaktan çok memnun olduklarını belirten Deyrulzafaran Manastırı Metropoliti Özmen “Bir arada yaşama kültürüyle Mardin Güneydoğunun en önemli şehirlerinden birisidir, birçok dinin, birçok kültürün ve birçok uygarlığın bir arada yaşadığı Mardin’in bu bölgede çok önemli yeri var” diyerek Vali Koçak’a ziyaretlerinden dolayı teşekkürlerini iletti.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


20.8° / 11.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34