MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN``10 KASIM ``MESAJI

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak ,Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ün ebediyete intikalinin 77. yılında yazılı bir mesaj yayınladı.

Mardin 10.11.2015 13:48:58 0
MARDİN VALİSİ KOÇAK`TAN``10 KASIM ``MESAJI

Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ü, aramızdan ayrılışının 77. yıldönümünde, minnet ve şükranla anıyoruz.

Atatürk, tüm hayatını milletimizin bağımsızlığına adamış, milleti ile birlikte başlattığı kurtuluş mücadelesinde büyük zaferler kazanarak tarihin akışını değiştiren, gerçekleştirdiği devrimlerle bizlere çağdaş bir devlet ve cumhuriyet armağan eden, yaşadığı çağa damgasını vuran bir önderdir. Büyük Önder'in kurduğu ve bizlere emanet ettiği, cumhuriyetimizi ve değerlerini koruyarak yeni nesillere aktarmak hepimizin ortak sorumluluğudur.

Gerek Kurtuluş Savaşı’na gerek Cumhuriyete giden yolda, Mustafa Kemal milletimizin tüm renklerini tüm farklılıklarını milleti millet yapan tüm dini, etnik ve mezhebi unsurları bir araya getirmeyi başarmış bir liderdir. Cumhuriyetimizin böyle bir renklilik üzerine kurulması, herkesi eşit olarak kucaklaması, Gazi Mustafa Kemal'in eseri ve milletimizin başarısıdır.

10 Kasım milletimiz için; Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, sahip olduğu milli ve manevi değerlere sahip çıkarak, çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkma hedefimizi gerçekleştirme konusunda kararlığını gösterme günüdür de.

Bu duygu ve düşüncelerle vefatının 77. yılında bir kez daha Gazi Mustafa Kemal'i minnetle yad ediyorum. Kurtuluş Savaşımız başta olmak üzere tüm şehitlerimize ebediyete intikal etmiş tüm gazilerimize Allah'tan rahmet niyaz ediyorum.

Gazi ve şehitlerimizin hatırasına sahip çıkarak, onlardan aldığımız kutsal emanet olan vatanımızı ve milletimizi yücelterek muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkma azim ve kararlılığımızı bir defa daha ifade ediyorum.

                                                                                                                                             

                      Ömer Faruk KOÇAK
                           Mardin Valisi                                                                                                                                   


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78