MARDİN VALİLİĞİNDEN``OPERASYON ``AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği yazılı açıklama yaparak:``Gerek sosyal medya gerek yazılı basın üzerinden bazı art niyetli kesimlerce valilik makamına yönelik ortaya atılan iddialar üzüntüyle karşılanmıştır. Bir takım odaklarca, operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik ve

Mardin 6.04.2016 20:34:12 0
MARDİN VALİLİĞİNDEN``OPERASYON ``AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği yazılı açıklama yaparak:''Gerek sosyal medya gerek yazılı basın üzerinden bazı art niyetli kesimlerce valilik makamına yönelik ortaya atılan iddialar üzüntüyle karşılanmıştır. Bir takım odaklarca, operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamı gerçek dışıdır.''Denildi. 

Mardin Valiliğinden yapılan yazılı açıklama şöyle;

Milli güvenliğimizi ve kamu düzenini tehdit eden, güvenlik güçlerimizi ve vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği ile temel hak ve hürriyetlerini hedef alan bölücü terör örgütü mensuplarına karşı güvenlik güçlerimizin yürüttüğü operasyonlar, demokratik hukuk kuralları çerçevesinde kararlılıkla devam etmektedir. Bu kapsamda Nusaybin ilçemizde 14 Mart 2016 tarihinde başlatılan Müşterek Atmaca-7 operasyonu, başarıyla sürdürülmektedir.  Operasyonun başladığı günden bu yana üçü sağ olmak üzere toplam 175 terörist etkisiz hale getirilmiş, 129 barikat kaldırılmış ve 391 el yapımı patlayıcı (EYP) imha edilmiştir.

 Bunun yanı sıra gerek sosyal medya gerek yazılı basın üzerinden bazı art niyetli kesimlerce valilik makamına yönelik ortaya atılan iddialar üzüntüyle karşılanmıştır. Bir takım odaklarca, operasyona ilişkin ortaya sürülen eksik veya kasten çarpıtılmış hatalı bilgilerin tamamı gerçek dışıdır. Valilik makamınca kolluk güçleri ve askeri birlikler tarafından sunulan operasyon taleplerinin tamamı onaylanmış bununla beraber yeni operasyonların talimatları da bizzat valilikçe verilmiştir. (Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ilgili birimlerince on yedi, İl Jandarma Komutanlığınca kırk altı, İl Emniyet Müdürlüğünce sekiz adet olmak üzere toplam yetmiş bir operasyonun gerçekleştirilmesi için izin ve talimat verilmiştir.) 

Bölücü terör örgütüne karşı son bir yıl içinde Mazıdağı, Dargeçit, Derik, Nusaybin, Kızıltepe ve diğer ilçe merkezlerinde ve kırsallarında kahraman polisimiz, askerimiz ve korucularımız ile tam bir uyum ve hukuk içinde başarılı operasyonlar gerçekleştirilmiştir.

Bölücü terör örgütü mensuplarına karşı Nusaybin’de yürütülen müşterek operasyon da başarıyla sonuçlandırılıp vatandaşlarımız terör tasallutundan kurtarılacaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''Denildi.

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90