MARDİN VALİLİĞİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Mardin Valiliği Nusaybin ilçesinde 13/11/2015 Cuma günü saat 21.00 itibari ile Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu?nun ilgili maddeleri gereğince konan ve halen devam

Mardin 20.11.2015 10:04:17 0
MARDİN VALİLİĞİNDEN FLAŞ AÇIKLAMA!

Mardin Valiliği Nusaybin ilçesinde 13/11/2015  Cuma günü saat 21.00 itibari ile Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince konan ve halen devam eden ''Sokağa Çıkma''Yasağına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Lice ve Hanide sokağa çıkma yasağı

Mardin Valiliği tarafından yapılan ,Nusaybin ilçesinde 1 Haftadır Devam eden ''Sokağa Çıkma'' yasağına yönelik yazılı basın açıklaması şöyle:

Nusaybin ilçemizde 13/11/2015  Cuma günü saat 21.00 itibari ile Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili maddeleri gereğince, ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

19/11/2015 tarihi itibariyle yapılan faaliyetler sonucunda;

Nusaybin İlçemizde;

·         (10) Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.

·         Hakkında “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan “aranıyor” kaydı bulunan (3) örgüt mensubu yakalanarak gözaltına alınmıştır.

·         (2) bölücü terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir.

·         Sokağa Çıkma Yasağı İlan edildiğinden bu güne kadar; (15) vatandaşımız yaralanmıştır.

·         (2) vatandaşımız hayatını kaybetmiştir.

·         Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan Selamet YEŞİLMEN ağır yaralı olarak getirildiği hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştır. Polis kurşunu ile öldürüldüğü iddia edilen Selamet YEŞİLMEN ile ilgili olarak; Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı yaptığı açıklamada “ Selamet YEŞİLMEN’nin aynı gün ölü muayene işlemlerinin Nusaybin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapıldığı, kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için otopsi işlemlerinin yapılması amacıyla bayana ait cesedin Mardin Adli Tıp Kurumu Başkanlığına gönderildiği ve bunun üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından herhangi bir şüpheye mahal bırakmayacak şekilde otopsi işlemlerinin yapıldığı, yapılan otopsi sonucuna göre şahsın “penetran cisim yaralanmasının yol açtığı, kot, tibia-fîbula, pelvis, vertebra kırıkları ile müterafîk göğüs ve batın içi organ yaralanması (akciğer, karaciğer, böbrek, kolon, uterus, mesane) ile göğüs ve batın içi kanama” nedeniyle öldüğünün belirlendiği, otopsi tutanağında silahla ilgili bu aşamada herhangi bir bulgudan bahsedilmediği gibi ayrıca adı geçenin hamile olduğuna dair herhangi bir bulgudan da bahsedilmediği” belirtilmiştir.

·         Aynı olayda yaralanan ve hastaneye müracaat eden Serkan TUTAK’ın sahte kimlik kullandığı tespit edilmiş olup adı geçenini “Silahlı Terör Örgütüne Üye Olmak” suçundan “ARANIYOR” kaydı bulduğu belirlenerek hakkında adli işlem başlatılmıştır.

·         Hayatını kaybeden Hasan DAL ise göğsüne isabet eden şarapnel parçaları nedeni ile kaldırıldığı Nusaybin Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetmiştir. Şahsın yapılan ilk ölü muayene inceleme raporunda; vücudunda patlama nedeniyle doku kayıplarının meydana geldiği tespit edilmiştir.

 


·         (44) adet barikat ve hendek kapatılmış,

·         (10) adet perde/branda kaldırılmış,

·         Barikat olarak kullanılan (3) tır ile (1) adet kamyon kaldırılmış,

·         (12) adet tuzaklama bomba düzeneği imha edilmiş,

·         BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik (8) adet tuzaklama bomba ile saldırı düzenlenmiş,

·         BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerimize yönelik (18) adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir.


·         Bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu elektrik   iletim hatlarında ağır hasarlar meydana gelmiş, bu hasarlarla ilgili onarım çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,7%1,62
  • DOLAR

    32,38% 0,14
  • EURO

    34,78% 0,03
  • GRAM ALTIN

    2404,51% 0,33
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00