MARDİN VALİLİĞİNDE STK`LARLA İŞTİŞARE TOPLANTISI

Mardin Valisi Ömer Faruk Koçak başkanlığında Mardin`de hizmet veren vakıf, dernek, oda, sendika ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından müteşekkil bir toplantı düzenlendi.

Mardin 13.02.2016 10:25:27 0
MARDİN VALİLİĞİNDE STK`LARLA İŞTİŞARE TOPLANTISI

Mardin Valisi  Ömer Faruk Koçak başkanlığında Mardin'de  hizmet veren vakıf, dernek, oda, sendika ve diğer Sivil Toplum Kuruluşlarından müteşekkil bir toplantı düzenlendi.

Toplantıda bir konuşma yapan Vali Koçak,  “Sayın Başbakanımızın talimatı ile haftalık istişare toplantıları yapmaya karar verdik. Toplantının amacı bizim devlet olarak yapmamız gerekenleri, devlet aklı ve toplum vicdanıyla bileştirerek daha güçlü ve koordineli yürütmektir. İçinde bulunduğumuz süreç itibariyle terör örgütünün eylemleri sonucunda hasarlar oluşuyor. Bu hasarlar fiziki hasarlar, psiko-sosyal alanındaki hasarlar ve alt yapıdaki diğer hasarlar olarak sıralanabilir. Bunların telafi edilmesi hayati misyonumuzdur. Bunları yaparken büyük oranda ne yapmamız gerektiğini biliyoruz. Uzman arkadaşlarımız alanda süreçten etkilenen ailelerimizle birebir etkileşim içerisindeler. Gerek devlet kurumlarının gerekse STK’ların amatör ruhla profesyonelce işlerini yapması gerekmektedir ” dedi.

Açılış konuşmasının ardından toplantıya katılan farklı STK ve hizmet gruplarının temsilcileri tam bir açık yüreklilik ve samimiyet içinde düşüncelerini ifade ederek öneri, eleştiri, beklenti ve değerlendirmeleri paylaşılmıştır.  Konuşmalar hem entelektüel derinlik ve ufuk açısından, hem de uygulanabilir pratik ve somut öneriler boyutuyla yol gösterici olmuştur.

Toplantıda Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğümüzün son dönemde yaşanan olaylara ilişkin tespit ve faaliyetlerinden oluşan sunum yapılmış olup, süreçten etkilenen her bir ferde ulaşılması temel amaç olarak değerlendirilmiştir. Yaşanan maddi manevi tüm mağduriyetlerin giderilmesi için gereken tüm tedbirlerin alınması görüşülmüş ve bu doğrultuda kamu ve Sivil Toplum eşgüdümünün sağlanması amacıyla ciddi adımlar atılmıştır. Başta eğitim, sağlık, konut, barınma ihtiyacı ve psiko-sosyal rehabilitasyon olmak üzere her STK kendi alanında ve imkanlarına göre neler yaptıklarını ve neler yapabileceklerini de ifade etmişlerdir.

Toplantıda öne çıkan hususlardan biri de, bazı odaklar tarafından kasıtlı olarak ya da yanlış bilgi sonucu tedavüle sokulan aslı olmayan dedikoduların sık tekrarlanarak kamuoyunda oluştan yanlış kanaatlerin ve dezenformasyonun önüne geçilmesi olmuştur. Olduğundan tamamen farklı yansıtılan olayların doğru bilgiye ulaşma imkanı olmayan vatandaşlarımızı yanlış yönlendireceği ve bunun toplumsal hayatımıza zarar vereceği açıktır. Kamuoyunun doğru ve zamanında bilgilenme hakkının çok önemli olduğu ve bu nedenle de etkin bir dayanışma ve doğru haber akışının sağlanması gerektiği tüm katılanlar tarafından teyid edilmiştir.

Sayın Başbakanımızın ifade ettiği, farklılıkları tehdit değil zenginlik olarak gören  “Mardin Ruhu” modelinin yaşatılması arzu ve iradesi tüm katılımcıların ortak iradesiyle kabul görmüştür.

Bundan sonraki dönemde de Kamu STK ortak toplantılarının periyodik olarak devam etmesi konusunda mutabakata varıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00