MARDİN VALİLİĞİN`DEN ÇOK ÖNEMLİ NUSAYBİN VE DARGEÇİT AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde 14 PKK`lı teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, iİlk kez güvenlik güçlerine futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş el yapımı bombalar atıldığını açı

23.12.2015 08:49:48 0
MARDİN VALİLİĞİN`DEN ÇOK ÖNEMLİ NUSAYBİN VE DARGEÇİT  AÇIKLAMASI

Mardin Valiliği, sokağa çıkma yasağının uygulandığı Nusaybin ve Dargeçit ilçelerinde 14 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini belirterek, ilk kez güvenlik güçlerine futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş el yapımı bombalar atıldığını açıkladı.

Mardin'in Dargeçit ve Nusaybin ilçelerinde sokağa çıkma yasağının ardından düzenlenen operasyonlarda, 14 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi, 2 terör örgütü mensubu dayaralı ele geçirildi. Çatışmalarda, 5 polis ile 5 vatandaş da yaralandı. 

Mardin Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, terör örgütü mensuplarının yakalanması, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması için Dargeçit'te 11 Aralık'ta,Nusaybin ilçesinde ise21 Aralık'ta sokağa çıkma yasağı ilan edildiği hatırlatılarak,Polis ve jandarma kuvvetlerinin koordineli şekilde yaptığı faaliyetler sonucunda, Dargeçit ilçesinde 12 terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, 2 terör örgütü mensubunun da yaralı olarak ele geçirildiği belirtileerek, güvenlik güçlerine yönelik 38 roketatarlı saldırı düzenlendiği açıklandı.

Mardin Valiliği tarafından yapılan açıklamada ilk kez Terör örgütü mensupları tarafından kullanılan bir yöntemle  futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş 6 tuzaklanmış bombanın güvenlik güçleri tarafından imha edildiği belirtilen yazılı açıklama şöyle

''Bilindiği üzere Dargeçit Kaymakamlığımızca, 11.12.2015 Cuma günü saat 18.00 den itibaren Dargeçit ilçemizde, Nusaybin Kaymakamlığımız tarafından ise 21.12.2015 Pazartesi günü saat 10.00 dan itibaren; Nusaybin ilçemizde Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.
        22.12.2015 tarihi itibariyle Dargeçit ve Nusaybin ilçelerimizde polis ve jandarma kuvvetlerimizin koordineli şekilde yaptığı faaliyetler sonucunda;
        Dargeçit ilçemizde; 
- (12) PKK/KCK terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir.
- (2) PKK/KCK terör örgütü mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir.
-Güvenlik güçlerimize yönelik (38) adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir.
-PKK/KCK terör örgütü mensupları tarafından yerleştirilen (6) adet tuzaklanmış bomba güvenlik güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. 
-Güvenlik güçlerimize yönelik futbol ve voleybol topu içerisine yerleştirilmiş (6) adet el yapımı bomba atılmıştır.
-(6) adet perde/branda ve (2) adet barikat kaldırılmıştır.
-PKK/KCK terör örgütü mensuplarınca, barikat olarak kullanılan (1) adet römork ile (1) adet minibüs kaldırılmıştır.
-İcra edilen operasyonlar esnasında; (5) polis memurumuz ve (4) vatandaşımız yaralanmıştır.
        Nusaybin ilçemizde ise;
- (2) PKK/KCK terör örgütü mensubu ölü olarak ele geçirilmiştir.
-Güvenlik güçlerimize yönelik (2) adet roketatarlı saldırı düzenlenmiştir.
-Güvenlik güçlerimize yönelik (1) adet el yapımı bomba atılmıştır.
-(4) adet perde/branda kaldırılmıştır.
-İcra edilen operasyonlar esnasında (1) vatandaşımız yaralanmıştır
        İcra edilen operasyonlar esnasında yaralanan polis memurlarımızın ve vatandaşlarımızın tedavileri halen devam etmektedir. Yaralı polis memurlarımıza ve vatandaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.
        Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


18.6° / 8.1°
  • BIST 100

    9079,97%3,1
  • DOLAR

    32,36% 0,15
  • EURO

    34,94% -0,30
  • GRAM ALTIN

    2323,95% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3843,45% 0,00