MARDİN STK`LARINDAN TERÖRE ORTAK TEPKİ

Mardin` de cuma namazı sonrasında, sivil toplum kuruluşları terör örgütlerine karşı ortak basın açıklaması düzenleyerek ortak tepkilerini dile getirdiler.

Mardin 19.08.2016 14:55:31 0
MARDİN STK`LARINDAN TERÖRE ORTAK TEPKİ

Mardin' de  Fuat Yağcı Camisinde kılınan cuma namazı sonrasında, Mardin STK'ları Platformu terör örgütlerine karşı ortak basın açıklaması düzenleyerek ortak tepkilerini dile getirdi.

 

Mardin STK Platformu adına açıklama yapan Mahmut Yavuz, saldırılarıyla son zamanlarda bir çok kişinin yaşamını yitirmesine neden olan PKK terörüne büyük tepki gösterdi.

 

Mahmut Yavuz: "Patlatılan bombalar, sivil ölümlere sebep oluyor. Bu bir cinnet halidir, toplumun buna sert tepki göstermesi gerekiyor. Aksi halde bu saldırılar devam eder. Gösterilen tepkilerin yeterli olmadığını düşünüyorum. Tepkiler yeterli olmazsa bu vahşet ve bu vahşi saldırılar devam edecek. Çok canlar yanıp, çok ocaklar sönecek."dedi.

MARDİN'DE FUAT YAĞCI CAMİSİNDE KILINAN   CUMA NAMAZI ÇIKIŞINDA BASIN AÇIKLAMASI YAPAN MARDİN  STK'LAR PLATFORMU ADINA YAPILAN BASIN AÇIKLAMASINDA ŞU SÖZLERE YER VERİLDİ:

 

''Son günlerde artan kaba, kör ve vahşi terör eylemleriyle millet olarak bizi bıktırmak ve yıldırmak isteyenlere Mardinliler olarak cevap vermek istiyoruz. Bu vahşi eylemler karşısında dağılmayacağız, susmayacağız ve korkmayacağız. Bu terör eylemlerini yapan kişilere, örgütlere ve ülkelere sesleniyoruz. Siz bu halkın dostu değil düşmanısınız. Siz bu halktan nefret ediyor ve düşmanlık yapıyorsunuz. Siz düşman ülkelerin ve şer odakların piyonusunuz. Halkımız size asla boyun eğmeyecek ve oyunlarınıza alet olmayacaktır.

 

İnsanlarımız terör ve şiddet yüzünden büyük bedeller ödediler ve maalesef ödemeye devam etmektedir. Irkçılık adına, kabilecilik adına, mezhepçilik adına hizipçilik adına her gün yeni kurbanlar vermekteyiz. Bu örgütlere ve yapılara yüksek sesle sesleniyoruz. Bizim hesabımıza ölmeyiniz ve öldürmeyiniz. Terör sadece bu ülkeye değil bu halka ve bu bölgeye büyük zararla vermektedir. İnsanlarımız evlatlarını, ticaretlerini ve sağlıklarını kaybetmekte ve büyük acılar yaşamaktadır. Tuzaklanmış yollar, bomba yüklü araçlar ve şeytanın aklın bile gelmeyen yöntemlerle girişilen patlamalarla kime hizmet edilmektedir?


Ortadoğu’da ve İslam dünyasında birinci hedef güvenlik ve istikrardır. Emperyalist güçler buraların iç savaşla istirarlaştırılmasını ve güvensiz hale gelerek sefarette biçare hale gelmesini istemektedir. Bunun en kestirme aracı terör olayların artırılması ve demokrasi dışı müdahaleleri kışkırtmaktadır. Ülkemizde uzlaşı, diyalog ve istikrar atmosferini demokrasi ve hukuk dışı eylemler üzerinden baltalayamaya yönelik tüm girişimleri ret ediyoruz. Herkes eleştiri rekabet ve taleplerini hukuk içinde ifade etmeli ve şiddeti dışlamalıdır. 11 Temmuz 2016’da PKK’nın eylemleri durdu. 15 Temmuz 2016’da FETÖ darbe teşebbüsünde bulunuldu. 19 Temmuz 2016’da PKK kanlı ve kaba saldırılar tekrar başlattı.

 

Başta Diyarbakır, Şırnak ve Mardin olmak üzere terör saldırılarına hız verdi. Eylemlerin darbe haftasında ara verilmesi ve darbenin püskürtülerek FETÖ’nün akamete uğratılmasından sonra eylemlerin tekrar başlaması oldukça düşündürücüdür. Millet olarak FETÖ’ye ve darbe girişimine direndiğimiz gibi teröre ve vahşi saldırılara da boyun eğmeyecek ve kardeşliğimizi pekiştireceğiz. Mardin Sivil toplum kuruluşları olarak adı ve amacı ne olursa olsun şiddet ve silahın arkasına sığınılarak sivilleri ve masum insanları hedef alan her eylemi şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.''Denildi.

 

ARTUKLU HABER AJANASI-MARDİN


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04