MARDİN STK`LARI PLATFORMU`NDAN BÜYÜK TEPKİ

MARDİN STK`LARI PLATFORMU YAYINLADIĞI YAZILI AÇIKLAMADA:``HZ. MUHAMMED ORTAK KUTSALIMIZDIR.KUTSALIMIZA SAHİP ÇIKMAK VARLIK NEDENİMİZDİR!``DENİLDİ

12.03.2016 10:36:15 0
MARDİN STK`LARI PLATFORMU`NDAN BÜYÜK TEPKİ

MARDİN STK'LARI PLATFORMU YAYINLADIĞI YAZILI AÇIKLAMADA:''HZ. MUHAMMED ORTAK KUTSALIMIZDIR.KUTSALIMIZA SAHİP ÇIKMAK VARLIK NEDENİMİZDİR!''DENİLDİ

Mardin STK Platformu tarafından yapılan yazılı açıklama şöyle:

Tarihte hiçbir insanın, hiçbir komutanın, hiçbir devlet adamının, hiçbir filozofun hatta hiçbir peygamberin hayatı Hz. Muhammed’in hayatı kadar detaylı ve kapsamlı bir şekilde kayıt altına alınmamıştır.
Bütün söz, ilişki ve eylemleriyle tarihe geçmiş ve milyonlarca cilt halinde her boyutuyla yorumlanmıştır.
Akıl tutulması, kalp katılaşması ve basiret bağlanması olmayan her insaf ve vicdan sahibi insanların nezdinde övgüyle, ihtiramla ve takdirle anılmış ve anlatılmıştır.
Ancak bazı insanların cehalet ve gafletinden; bazılarının da kin, düşmanlık ve küstahlıklarından dolayı alçakça ileri-geri konuştukları görülmektedir.
Bunun son örneği de tarihin çöp sepetine atılmış köhne bir ideolojinin silahşörlüğüne soyunan Özgür Gündem Gazetesi olmuştur.
Hz. Muhammedi tanımak ve O’nun kutlu yolunda yaşamak her şeyden önce bir nasip meselesidir. Peygamberimizi zehirli kalemleri ile iğrenç karikatürlerine konu etme cüretine kalkışan bu nasipsizleri şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Batıdaki İslamofobi merkezlerinin içimizdeki ajansları olarak çalışan bu odakların mesnetsiz, ciddiyetsiz ve insafsız iddialarına kimse inanmıyor ve kaale de almıyor… Bunların millet, din ve ahlak düşmanı olduklarını hepimiz biliyor ve görüyoruz. Çizdiğiniz çizgiler içinizdeki kin ve küfrün gazete olarak dışa yansıtılmasından ibarettir. 
Çok iğreti ve alçak bir şekilde ortadasınız. Kimse size inanmıyor ve inanmayacak. Küfrünüzde ve kininizde boğulup gidecek ve ‘ebter’ olup unutulacaksınız.
Güneşe gözünü kapatanlar sadece dünyalarını karartırlar. İçleri dışlarından karanlık olan mihrakların peygamber sevgisi ve ilgisini azaltmak bir yana, daha çok sahiplenilmesi ve izlenilmesine yol açacağı kanaatindeyiz. 
Zulme, cehalete, köleleştirilmeye, sömürüye ve haksızlığa karşı tüm peygamberlerin yaptığı gibi adalet, hakkaniyet ve merhamet davasına öncülük eden Hz. Muhammed’i salat ve selamla bin kez daha anıyoruz.
Onun ümmeti olmak ve kutlu yoluna/sünnetine tabi olmak hepimiz için büyük bir kıvanç, mutluluk ve onur vesilesidir.
O’nu tanımama ve sünnetine tabi olmama nasipsizliğine duçar olanlara hidayet diliyoruz. 
Ezilenlerin, mahrumların, mağdurların, kölelerin, biçarelerin ve garip-gurabanın hakkını savunan hak ve adalet önderi Hz. Muhammed’in mesajlarına bugün her zamankinden daha çok insanın ihtiyacı vardır.
Müslümanların en büyük kutsallarından biri olan Resulullah Muhammed’e dil uzatmak, İki milyara yakın Müslümanın öfke ve ahını üstüne çekmek olduğunu herkes bilmelidir.
Kutlu elçiye iftira ve hakaret etme cüretini gösterenlerin de milyarlarca Müslümanın lanetine maruz kalacaklarını hatırlatmak istiyoruz.
Müslümanların sinir uçlarıyla oynamaya çalışan bu gazete müsveddelerini provakatif ve aşağılık faaliyetlerinden vaz geçmeye çağırıyor; bu cüreti gösreteren küstahları Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu olarak şiddetle kınıyor ve lanetliyoruz.
Bu tür provokatörlerin Muhammed ümmetini Tevhid, Adalet ve Ahlak çizgisinden ayırmaya güçlerinin yetmeyeceğini bir kez daha ifade ediyoruz.

11.03.2016

Mardin Sivil Toplum Kuruluşları Platformu''

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.2° / 16°
  • BIST 100

    10676,70%-1,07
  • DOLAR

    32,24% 0,19
  • EURO

    34,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    2418,15% 0,36
  • Ç. ALTIN

    3917,34% -0,59