MARDİN ŞEHİDİNE AĞLIYOR!

Diyarbakır`daki terör saldırısında Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK`lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen er Fatih Yeniay `ın Adana da yaşayan ailesinin ve Mardin ili Midyat ilçesi Gelinkaya köyündeki y

Mardin 18.02.2016 18:43:39 0
MARDİN ŞEHİDİNE AĞLIYOR!

 Diyarbakır'daki terör saldırısında , Diyarbakır-Bingöl karayolunda PKK'lı teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit düşen er Fatih Yeniay 'ın Adana da yaşayan ailesinin ve Mardin ili Midyat ilçesi Gelinkaya köyündeki  yakınlarının evine ateş düştü.

Diyarbakır'daki patlamada Mardin'in Midyat İlçesi nüfusuna kayıtlı jandarma er 24 yaşındaki Fatih Yeniay'ın Adanadaki Baba evine ateş düştü.

Yeniay'ın ağabeyi Metin Yeniay evin önünde beklerken polis ve komutanları görünce kardeşinin şehit olduğunu anlayarak, Komutanlara 3 katlı evin bahçe kapısını kapatarak "Ne olur yapmayın, demeyin, yukarı çıkmayın ailem duymasın" diyerek ağlamaya başlaması görenlerin yüreğini dağladı.. Şehidin ağabeyi daha sonra fenalık geçirerek yere yığıldı. Görev için şehit evine gelen sağlık ekipleri hemen Metin Yeniay'a müdahale etti. 

Şehit Fatih Yeniay'ın  annesi Fatma Yeniay da sesler üzerine çıktığı  evin balkonundan  komutanları görünce feryat edip,çığlık atmaya başladı. Bir süre sonra komutanlar ağabeyi alarak şehidin evine çıktı. Haberi alan aile fertleri gözyaşlarına boğuldu. 

Olayın duyulması üzerine şehidin babaevine çok sayıda akrabası gelerek taziyelerini iletti.Bekar olduğu öğrenilen Fatih  Yeniay'ın kardeşi Şeyhmuz Yeniay'ın da asker olduğu ve Denizli'de  görev yaptığıöğrenildi. 5 aylık asker olan, şehit er Fatih Yeniay'ın 15 gün önce dağıtım iznini Adana'da kullandığı ve Diyarbakır'a geçen  hafta geldiği açıklandı.

 Bu sabah Diyarbakır-Bingöl karayolunda teröristlerce yola yerleştirilen patlayıcının askeri aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu 6 asker şehit olmuş, 1 asker de ağır yaralanmıştı.
Mardinli Şehit Er Fatih Yeniay Cuma Günü,Cuma Namazını  müteakip,Adana Merkez Camii'de kılıncak cenaze namazından sonra Adana Asrı mezarlığına defnedilecek.
 
 
 
Önemli Not:Haberin izinsiz kullanılması halinde,kullananlar hakkında kesinlikle yasal işlem başlatılacaktır.
 
ARTUKLU HABER AJANSI

Anahtar Kelimeler: MARDİN ŞEHİDİNE AĞLIYOR!
27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10623,91%2,95
  • DOLAR

    32,24% -0,09
  • EURO

    35,03% -0,15
  • GRAM ALTIN

    2489,37% 0,95
  • Ç. ALTIN

    3984,51% 0,90