MARDİN SAVURKAPI MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN ELEKTİRİK KESİNTİLERİNE BÜYÜK TEPKİ

Uzun süredir devam eden elektrik kesintilere tepki gösteren mahalle sakinleri, Dedaş Elektrik Dağıtım A.Ş tarafından sık sık uygulanan Elektrik kesintilerini Protesto etti.

Mardin 13.02.2017 14:07:52 0
MARDİN SAVURKAPI MAHALLESİ SAKİNLERİNDEN ELEKTİRİK KESİNTİLERİNE  BÜYÜK TEPKİ

Uzun süredir devam eden elektrik kesintilere tepki gösteren  mahalle sakinleri, Dedaş Elektirik Dağıtım A.Ş tarafından sık sık uygulanan   Elektrik kesintilerini Protesto etti.

 

Artuklu ilçesine bağlı Savurkapı Mahallesi’nde sık sık yaşanan elektrik kesintilerine tepki gösteren Mahalleliler , Mahallede toplanarak DEDAŞ tarafından uygulanan elektirik kesintilerini protesto etti. Burada sorunlarına çözüm isteyen mahalle sakinleri,  Olay yerine gelen Savurkapı Mahallesi Muhtarı Burhan Evirgen ile görüşerek  Elektirik Kesintisi sorunlarına çözüm bulunmasını istediler.

 

Savurkapı Mahallesi Muhtarı Burhan Evirgen Yetkililere sorunu ileteceğini ve çözüm bulma sözü vermesi üzerine dağılan Mahalleliler,Muhtar Burhan Evirgen'e ilgisinden dolayı kendisine teşekkür ettiler.

 

Konuya ilişkin açıklama yapan Savurkapı Mahalles Muhtarı Burhan Evirgen Artuklu Haber'e şunları Söyledi:

 

''Savurkapı Mahallesinde uygulanan Adaletsiz  elektrik kesintisi nedeniyle vatandaşlar çok muzdarip, buradan sizlerin vazsıtasıyla,TEDAŞ   yetkililerine.ve  Mardin Valisi Sayın  Mustafa Yaman'a,. Mardin savur kapı mahalle sakinleri olarak seslenmek istiyoruz.

 

TEDAŞ tarafından Hergün  Bizim mahalle 'mizde. 4, 5 saat olarak elektrik kesintisi uygulanıyor. Mahalle mizde. Astım hastası olan, bronşit' kalp yetmezliği hastaları yaşamaktadırlar. Elektieik Kesintisi nedeniyle bu vatandaşlarımız çok büyük sıkıntı yaşamaktalar.Ayrıca  ara sokaklarda lambalalarin yanmamasi. ve mahalle de. Geceleri meydana gelenn  gizli buzlanma. Nedeniyle. Vatandaş 'lar zor anlar yaşıyor  Ara sokak 'larda lambaların yanmaması nedeniyle Güvenlik sorunu yaşanmaktadır.

 

Yetkililerin elektirik kesintisine çözüm bulmalarını,rica ediyoruz,Biz bunu çözmek için her türlü yere gittik. Her türlü merciye başvurduk. Ancak bir türlü nedense çözüm bulunmuyor. Çözüm topyekun değişiklik. Elbette masrafı çoktur ama bunun da çözülmesi gerekiyor. Bu çağda çözülmeyen böyle bir sorun olur mu? Biz siyasetin hesabını yapmıyoruz. Sadece Mahallemizde yaşanan elektrik sorununu düzelmesini istiyoruz. Hemen hemen her gün 4-5 saat elektrik kesiliyor.

 

Vatandaşlar sürekli gece gündüz beni arıyorlar.Hemen hemen hergün Elektrik kesintisi oluyor 5-6 saat gelmiyor. Bu devam eden ve çözülemeyen adeta kangren olmuş bir sorun haline geldi.En son olarak vatandaşlar tepkilerini insanca dile getirmek üzere Protesto etmek için bir araya gelmişler,Benim  Mahalleli ile Konuşarak,Yetkililerle konuşacağıma söz vermem üzerine herkes evlerine döndü.Ancak Elektirik kesintisi sorunu bizim için çok önemli ve Yetkililerin bu soruna acilen çözüm bulmasını rica ediyoruz''Dedi.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN

HABER:MEMET GÖKBALIK


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10169,43%-0,04
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00