MARDİN REYHANİ MÜZİK GRUBU ANKARA`DA 3 DİLDE VERDİĞİ KONSERDE DİNLEYENLERİ MEST ETTİ.

Ankara`da yaşayan Mardinlilere MAREV Ankara Mardin Kültür Evi`nde Konser veren Mardin Reyhani Grubu yaklaşık bir saat süren ve yöresel şarkılardan oluşan Arapça,Türkçe , Süryanice dillerinde seslendirdiği eserlerden oluşan .Konserini izleyen 30

25.03.2017 16:31:40 0
MARDİN REYHANİ MÜZİK GRUBU  ANKARA`DA  3 DİLDE   VERDİĞİ  KONSERDE  DİNLEYENLERİ MEST ETTİ.

  Ankara'da yaşayan  Mardinlilere MAREV Ankara Mardin Kültür Evi'nde  Konser veren   Mardin Reyhani Grubu  yaklaşık  bir saat süren  ve  yöresel şarkılardan oluşan Arapça,Türkçe , Süryanice dillerinde seslendirdiği eserlerden oluşan .Konserini izleyen  300'e yakın dinleyici  muhteşem bir bir gece yaşadı.

 

Mardin Müze Müdürlüğünce hazırlanan “Mardin’in Sesleri” adlı filmin Ankara Galası   Ankara Mardin Kültür Evi'inde    Ankara'da yaşayan 300 davetlinin katılımı ile gerçekleştirildi.

Yapımcılığını Müze Müdürü Nihat Erdoğan’ın üstendiği  “Mardin’in Sesleri” filminin  yönetmenliğini Cem Barışcan, müzik yönetmenliğini Artuklu Üniversitesi Müzik Bölümü Araştırma Görevlisi Mahir Mak ve Aranjörlüğünü ise Kenan Yılmaz üstlendiği  ve Fotomobil ve Mardin Müzesi işbirliği ile çekilen Mardin’in sesleri filminde geleneksel Mardin müzisyenlerinin yanısıra Erkan Çanakçı, Zafer Taşdan, Polat Akarçay gibi profesyonel sanatçılar da yer aldı.

 

Mardin’in binlerce yıllık somut ve somut olmayan kültürel mirasının, kültürel çeşitliliğinin görünür kılınarak, tanıtılması korunması ve yaşatılması amacı ile hazırlanan Mardin’in sesleri filminde Mardin’in geleneksel üç halk ezgisi, 48 müzik sanatçısı tarafından Türkçe, Arapça, Süryanice, Ermenice ve Kürtçe olarak seslendirildi.

 

Mardin Müze çalışmaları ve film hakkında açılış konuşması yapan Mardin  Müzesi  Müdürü Nihat Erdoğan, Mardin Müzesinin topluma yönelik müze modeli olarak Türkiye çağdaş müzeciliğinin en iyi temsilcilerinden birisi olduğunu belirterek, son 5 yıl içinde Müzenin yürüttüğü arkeolojik kazı, restorasyon ve konservasyon çalışmaları, müzecilik ve eğitim faaliyetleri ile somut olmayan Mardin Kültürel Mirasının müzeleşmesi için yapılan projelere ilişkin konuklara detaylı  bir sunum gerçekleştirdi.

 

Filmin gösteriminin ardından  Reyhani Müzik Ekibi, Arapça,Türkçe ve Süryanice eseerlerden oluşan Mardin Müziği Konseri verdi.

 

Mardin yerel müziğinin önemli eserlerinin seslendirildiği Muhteşem Konseri konuklar zaman zaman eşlik ederek,zaman zaman da oynayarak eşlik ettiler.

 

Büyük ilgi gösterilen konserin ardından,Reyhani Müzik Grubu ayakta alkışlandı.

 

Ankara Mardin Kültür Evinde gerçekleştirilen Etkinliğe Ankara MAREV Başkanı Esi Ulaştırma Bakanlarımızdan İbrahim Aysoy,MARSEV Genel Başkanı Kemal Nehrozoğlu,MARSEV Genel Sekreteri Emekli Genaral Yavuz Ölçen MAREV Ankara şubesi Yönetim Kurulu üyeleri ile Ankara'da yaşayan Mardinliler davetiyesiz olarak katıldı.

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-ANKARA

HABER;ABDULLAH ORTAÇ-BEDİRHAN DİNÇEL


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,41% -0,17
  • EURO

    34,69% -0,64
  • GRAM ALTIN

    2439,57% 0,15
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19