MARDİN PROTOKOL YOLUNDA SONA GELİNDİ

Bir şehri yeniden inşa eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin?in en önemli ulaşım noktalarından biri olan ve Protokol Yolu olarak bilinen Mardin Kızıltepe D-950 Karayolu, yeni görünüme kavuşuyor.

Mardin 14.01.2018 16:06:40 0
MARDİN PROTOKOL YOLUNDA SONA GELİNDİ

Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman: “Hayata geçirdiğimiz projelerimiz bittikçe Mardinimiz yeni görünümüne kavuşuyor”

Bir şehri yeniden inşa eden Mardin Büyükşehir Belediyesi, Mardin’in en önemli ulaşım noktalarından  biri olan ve Protokol Yolu olarak bilinen Mardin Kızıltepe D-950 Karayolu, yeni görünüme kavuşuyor.

Mardin Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kardeş Belediye Projesi kapsamında hayata geçirilen ‘Mardin Kızıltepe Protokol Yolu Orta Refuj Peyzaj Düzenlemesi’nde sona gelindi. Yaklaşık 6 aydır devam eden proje kapsamında yaklaşık 16 kilometre uzunluğunda ki orta refüje 90 bin metrekare çimin yanı sıra çınar, oya, palmiye, monalyadan oluşan yaklaşık 5 bin fidan dikildi.

Protokol yolu kenarlarına ise 100 bin adet küçük fidan, orta refüjlere ise 80 bin lale dikildi. Protokol yolunun iki noktasına 250 tonluk iki adet su deposu yapılarak orta refüjün tam otomatik sistemle sulanması sağlanacak.

Çalışmalar hakkında açıklama yapan Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, “Hayata geçirdiğimiz projelerimiz bittikçe Mardinimiz yeni görünümüne kavuşuyor” dedi.

“Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla başladı”

Şehrin şantiyeye döndüğü ifade eden Yaman, şunları söyledi: “Mardin Büyükşehir Belediyesi bize tevdi edildiği zaman şehrin bütün noktalarına dokunacağımızı söylemiştik. Bunun için kolları sıvazlayarak arkadaşlarımızla birlikte yola koyulduk. Projelerimizi hayata geçirdiğimiz de şehir adeta bir şantiye alanına döndü. Mardin’in kanayan yaralarından biri olan trafik sorununu büyük ölçüde hafifletmek için Kızıltepe Kavşağı Battı Çıktı Projesi’ni hayata geçirdik. Hemşehrilerimizin sıklıkla kullandığı ve her yıl yüzbinlerce misafirimizin şehri gezmek için kullandığı Protokol Yolu düzenlemesini, kardeş belediyemiz Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin katkılarıyla başlattık”

 

Projenin şehir girişine yeni bir hava katacağını söyleyen Yaman, projenin detayları ile ilgili, “Yaklaşık 16 kilometre uzunluğunda ki Protokol Yolu’nun 25 bin metreküp toprak serimi yaptık. 90 bin metrekare çim serimi ile birlikte çınar, oya, palmiye, manolya gibi binlerce fidan, on binlerce çiçek dikimi gerçekleştirdik. 2 adet 250 tonluk su deposuyla tam otomatik olarak orta refüjün sulanması sağlanacak” dedi.   

 

Projenin Mardinlilere hayırlı olmasını dileyen Yaman, “Bu çalışmalarımızın hepsi hemşehrilerimiz için. Çalışmalarına başladığımız projelerimiz bir bir bittiğinde şehrimiz yeni bir görünüme kavuşuyor. Bu projeye katkı sunan kardeş Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ve emeği geçen mesai arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” diye konuştu.  

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04