MARDİN MÜZESİNDEN BİR PROJE DAHA!

Sıra dışı çalışmaları ve hazırladığı Projelerle adından Dünya çapında söz ettiren Mardin Müzesinden ses getirecek bir Proje daha....

14.05.2015 19:05:50 0
MARDİN MÜZESİNDEN  BİR PROJE DAHA!

Sıra dışı çalışmaları ve hazırladığı Projelerle adından Dünya çapında söz ettiren Mardin Müzesinden ses getirecek bir Proje daha.... 

Müze Müdürü Nihat Erdoğan Liderliğinde önemli etkinlikler ve Başarılı Projelere imza atan Mardin Müzesi bu kez ''Müzeler Yaşamları Değiştirebilir'' adlıTübitak Projesinin atölye çalışmalarına 17 Mayıs pazar günü başlatıyor..

Müze Müdürü Nihat Erdoğan Konuya ilişkin olarak yazılı bir açıklama yaptı.Müze Müdürü Nihat Erdoğan'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

''17 mayıs pazar günü "Müzeler Yaşamları Değiştirebilir" adlı TÜBİTAK projemizin atölye çalışmaları başlıyor. hepinizi bekliyorum.

Mardin Müzesi; müzelerin “Tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yer” kimliğini aşarak ziyaretçilerin öğrenme süreçlerine etki eden, sosyalleşmelerini sağlayan, içinde bulunduğu kültürü ve farklı kültürleri derinlemesine tanıtan programlarla müze eğitimi çalışmalarını beş yıldır yürütmektedir. Bu çalışmalar ile 2500'ü köylerden gelen çocuklar olmak üzere 13 binden fazla öğrenciyi müze ile buluşturmuştur. Mardin Müzesi kültürel mirasını tanıyan, koruyan ve yaşatan; farklılıklara saygı gösteren, demokrasi bilinci edinmiş, paylaşımcı, ulusal ve küresel problemlere yenilikçi, sağduyulu çözümler üretebilen, bilime değer veren müze kültürlü nesillerin yetişmesini amaç edinmiştir.

Müzeler Yaşamları Değiştirebilir adlı TÜBİTAK tarafından desteklenmesine karar verilen projemiz ile var olan müze eğitim etkinliklerini daha geniş bir kitlenin katılımını sağlayarak bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılmasını; bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılmasını; atölye/laboratuvar çalışmalarını geliştirerek, sergiler, konserler, konferanslar, sinema, tiyatro ve sirk gösterimleri gibi etkinlikler gerçekleştirip daha önce müzeye gitmemiş, müze ziyaretçisi olmayan geniş bir kitlenin aktif müze kullanıcısı olmasını planlıyoruz.
Mardin Müzesi, Mardin kültürünün hafıza merkezi bilim ve eğitim kurumu olarak müzenin sınırlarının ve kapsamının kentlilerle birlikte belirlenmesi gerektiğine inanmaktadır. Bu amaçla “müzeler yaşamları değiştirebilir” sloganı ile halkı bilgilendirerek, danışarak, birlikte karar vererek, bağımsız girişimleri destekleyerek çalışmalarını Mardin'de sürdürecektir.

Nihat ERDOĞAN
Mardin Müze Müdürü''

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40