MARDİN MÜZESİ`NDEN ``UÇURTMA ŞENLİĞİ``

Mardin Müzesi 4 haftadır süren Uçak Yapım çalışmalarının ardından,Dün Artuklu Üniversitesi alanında ``Uçurtma Şenliği``düzenledi.

Mardin 3.05.2015 10:26:16 0
MARDİN MÜZESİ`NDEN ``UÇURTMA ŞENLİĞİ``

Mardin Müzesi 4 haftadır süren Uçak Yapım çalışmalarının ardından,Dün Artuklu Üniversitesi alanında ''Uçurtma Şenliği''düzenledi.
Mardin Müzesi,düzenlediği,etkinliklere adından söz ettirmeye devam ediyor.Hazırladığı Projelerle Dünya çapında başarılara imza atan Mardin Müzesi,Çocuklara yönelik olarak uygulamaya koyduğu Atölye çalışmaları ve Başarılı etkinliklere imza atmaya devam ediyor.
Müze Müdürü Nihat Erdoğan önderliğinde Kültürel çalışmaların  yanı sıra sosyal Projelere de imza atan Mardin Müzesi çocuklara boş zamanlarını değerlendirme fırsatları yaratıyor.
Mardin Müzesi  27 Ocak- 08 Şubat tarihleri arasında 6-18 yaş grubundaki çocuklara yönelik “Yarıyıl Etkinlikleri”  programı hazırlayarak,. Mardin Müzesinde gerçekleştirmiş ve yarı yıl tatili süresince devam eden birbirinden farklı atölyeler ile çocukların yarı yıl tatilinin daha keyifli ve eğlenceli geçmesini sağladı. Her gün 4 farklı etkinliğin aynı anda gerçekleştirildiği Yarıyıl Atölyelerinde “Ebru Atölyesi”, “Ebrulu Nesneler Atölyesi”, “Ebrulu Evler Atölyesi”, İpli Kukla Atölyesi”, “Asamblaj Atölyesi”, “Masaldan Dramaya Atölyesi”, “Animasyon Film Gösterimi” gibi farklı atölye çalışmaları düzenleyen.  Mardin Müzesi Yarıyıl Atölyelerinde gün içerisinde aynı anda 4 farklı atölye gerçekleştirdi.
Mardinli çocukların yoğun ilgi gösterdiği Atölye çalışmalarının ardından,Mardin Müzesi Havaların ısınması ile birlikte, 25 çocuğun katıldığı Uçurtma  ve 4 hafta süren uçurtma etkinlikleri düzenledi.4 Hafta süren etkinlerden sonra ise Artuklu Üniversitesi alanında Uçurtma Şenliği düzenleyerek, çok sayıda çocuk ve yetişkinin katılımı ile gerçekleştirildi. Bir(1) ay boyunca her hafta sonu müzede gerçekleştirilen uçurtma yapımı etkinliğinin finali olan Uçurtma şenliğinde çok sayıda çocuk yaptıkları uçurtmalarını uçurdular. Ortaya çok güzel manzaralar çıktı.
02 Mayıs Cumartesi saat 14:00'de Mardin Müzesinde buluşan çocuklar . 4 hafta süresince katılan tüm çocukların ve isteyen herkesin katıldığı uçurtma şenliği Artuklu Üniversitesi alanında yoğun katılımla gerçekleştirildi..Müzede bir araya gelip buluşan çocuklar buradan Mardin Müzesi tarafından temin edilen araçlar ile Artuklu Üniversitesi alanına taşındı.

Artuklu Üniversitesi alanında Uçurtma şenliğine aileleri ile katılan Çocuklar bir yandan uçurmalarını uçurururken,öte yandan aileleri ile birlikte piknik yapmanın keyfini çıkardılar.

Şenlik sonrasında katılımcı çocuklar ile müze eğitimi alanında ağız ve diş sağlığına yönelik bir de etkinlik düzenlendi. İstanbul'dan gelip uçurtma şenliğine de katılan İmpladent - Ağız ve Diş Polikliniği yetkilileri ile yapılan etkinlik sonrasında çocuklara diş sağlığıyla ilgili broşür ve diş fırçaları dağıtıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10706,49%0,59
  • DOLAR

    32,20% -0,01
  • EURO

    35,01% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2519,76% 0,78
  • Ç. ALTIN

    4035,21% 0,78