MARDİN MÜZESİ`NDEN ÖLÜMSÜZ ESER:``MARDİN VE YEMEK KÜLTÜRÜ``KİTABI

Mardin Müzesi,Müdür Nihat Erdoğan liderliğinde başarıdan,başarıya koşuyor,Mardin Müzesinin ve Mardin`in tanıtımına önemli katkılar sunan Mardin Müzesi ``MARDİN VE YEMEK KÜLTÜRÜ``kitabını hazırlayarak,Mardinlilerin ve Mardin Sevdalılarının hizmetine sundu.

Mardin 9.12.2015 16:11:52 0
MARDİN MÜZESİ`NDEN ÖLÜMSÜZ ESER:``MARDİN VE YEMEK KÜLTÜRÜ``KİTABI

Mardin Müzesi,Müdür Nihat Erdoğan liderliğinde başarıdan,başarıya koşuyor,Mardin Müzesinin ve Mardin'in tanıtımına önemli katkılar sunan Mardin Müzesi ''MARDİN VE YEMEK KÜLTÜRÜ''kitabını hazırlayarak,Mardinlilerin ve Mardin Sevdalılarının hizmetine sundu.

Mardin Müzsi Müdürü Nihat Erdoğan Kitap lle ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:''Dünyadaki bütün yemek kültürlerinin temelinde Mezopotamya yemek kültürünün doğrudan etkisi vardır. Mezopotamya’nın coğrafi şartları, tarım özellikleri, yaşayan toplumların sosyo-ekonomik durumları, dini özellikleri ve burada binlerce yıl yaşamış birçok uygarlığın kültürel birikimi ile şekillenmiş olan Mardin yemek kültürü, özgünlüğü ile en önemli dünya miraslarından biridir. Bu somut olmayan kültürel mirasın belgelenmesi, korunması, tanıtılması ve yaşatılması için Lokman hocamız başkanlığında yürütülen bu değerli çalışmayı Çağdaş Müzeciliğin bir gereği olarak yayına hazırladık. 

Bugün sadece somut varlıkların değil, somut olmayan varlıkların da "dünya mirası" olarak kabul edilmesi, özellikle geleneksel yaratıların derlenmesinin, korunmasının, sunulmasının ve geliştirilmesinin gerekliliğini ortaya çıkarmıştır. Yine bu bağlamda Mardin Somut Olmayan Kültürel Mirasının Müzelenmesi için, topluma hizmet bakış açısıyla faaliyetlerini planlayan Mardin Müzesi, müzenin sınırlarının ve kapsamının kentlilerle birlikte belirlenmesi gerektiğine inanarak “Müzeler Yaşamları Değiştirebilir” sloganı ile halkın yaşantılarını değiştirmek için bilgilendirerek, danışarak, birlikte karar vererek, birlikte hareket ederek, bağımsız girişimleri destekleyerek Mardin’de varlığını sürdürecektir. 
Bu yayınımızı müzemizden ücretsiz olarak temin edebilirsiniz''Dedi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


31.4° / 20.5°
  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19