MARDİN MÜZESİ`NDEN ``FERHAD İLE ŞİRİN``TEK KİŞİLİK MÜZİKLİ ANLATI

Mardin Müzesi masalları yaşatmaya ve aktarmaya devam ediyor.Oyuncu ve hikaye anlatıcısı Ferhat Budak tarafından 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 19.30 da Atatürk Kültür Merkezinde gerceklestirilecek olan "Ferhad ile Şirin" adlı müzikli performans oyununu

Mardin 6.01.2018 19:53:19 0
MARDİN MÜZESİ`NDEN ``FERHAD İLE ŞİRİN``TEK KİŞİLİK MÜZİKLİ ANLATI

Mardin Müzesi masalları yaşatmaya ve aktarmaya devam ediyor.Oyuncu ve hikaye anlatıcısı Ferhat Budak tarafından 13 Ocak 2018 Cumartesi günü saat 19.30 da Atatürk Kültür Merkezinde gerceklestirilecek olan "Ferhad ile Şirin" adlı müzikli performans oyununu Mardinli sanatseverlerle buluşturuyor.

 

Mardin Müzesi Horasan'da yaşayan bu büyülü aşk efsanesine birlikte yolculuk yapmaya sizleri de bekliyor.Etkinlik ücretsiz  olup  yetişkinlere yöneliktir

 

FERHAD BUDAK KİMDİR?

 

1991 doğumlu olan Ferhat Budak, İzmir Ticaret Meslek Lisesi ‘’Tıbbi Sekreterlik’’ bölümünden mezun olup,yüksek öğrenimini Sosyoloji ile devam ettirmektedir. Oyunculuk, Yaratıcı Drama ve Hikaye Anlatıcılığı eğitimleri alan, bu alanda çeşitli çalışmalar yapan Ferhat Budak, Oyuncu, Hikaye Anlatıcısı ve Yaratıcı Drama Eğitmeni olarak çalışmaktadır. 'Dede'nin Tatlı Belası' adlı kısa filmin senaryosunu yazıp, yönetmenliğini yapmıştır. 'Ferhad İle Şirin' Efsanesini anlatı tiyatrosu formatında hazırlayıp, tek kişilik müzikli performans halinde sahnelemiştir. Bir süre Forum Tiyatro ile ilgilenip, bu alanda oyunculuk yapmıştır. Ergen gruplarla tiyatro çalışmaları yapıp, oyunlarda eğitmenlik yapmıştır.

 

‘’Kulak ver bana/LEIH MIR DEIN OHR Adlı Uluslararası Hikaye Anlatıcılığı Projesi’nde yer almıştır. Proje kapsamında İsviçre’nin Bern şehrinde Hikaye Anlatıcılığı üzerine eğitimler alıp, çeşitli etkinlikler’de anlatıcılık yapmıştır.Sanatölye Varyant Kültür Sanat ve Eğitim Derneği’nde aktif olarak çalışmalarını sürdürmektedir. Ayrıca yazmanında kendisine iyi geldiğini, oyunculuğunu ve anlatıcılığını beslediğini,hayal gücünü zenginleştirdiğini düşünen Budak, çeşitli senaryo metinleri, şiirler, sözler ve anekdotlar yazmaktadır. Çocukluk hayalleri olan oyunculuk ve sanat ile iç içe olmaktan,icra etmekten dolayı kendini çok şanslı hmektedir.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00