MARDİN MÜZESİ ADETA BİR OKUL GİBİ EĞİTİME KATKI SAĞLIYOR

Müzelerin ?Tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yer? kimliğini aşarak bireyi, aileyi, okulu, toplumu, etkinlik kapsamına alan, çocuğa, yaşlıya, engelliye eğitim veren, öğrenme süreçlerine etki eden, sosyalleşmelerini sağlayan, sanatla buluşturan, bi

Mardin 8.11.2018 17:06:54 0
MARDİN MÜZESİ ADETA BİR OKUL GİBİ EĞİTİME KATKI SAĞLIYOR


Müzelerin “Tarihi eserlerin korunduğu ve sergilendiği yer” kimliğini aşarak bireyi, aileyi, okulu, toplumu, etkinlik kapsamına alan, çocuğa, yaşlıya, engelliye eğitim veren, öğrenme süreçlerine etki eden, sosyalleşmelerini sağlayan, sanatla buluşturan, bireyin gelişmesine toplumun kalkınmasına katkıda bulunan gerçek bir eğitim, öğretim ve iletişim kurumu haline gelmesi vizyonunu benimseyen Mardin müzesi,eğitime de büyük katkı sağlıyor.

 

Mardin Müze eğitimi etkinliklerinin  bugünkü katılımcıları, Gülten Mahmut Tatlı Dede Ortaokulu ve Kızıltepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileriydi. Sabah grubu  olan Gülten Mahmut Tatlı Dede Ortaokulu öğrencileri , çuval yarışı ve mendil kapmaca oynayarak ısındı  ve kaynaştı.. Müze teşhir salonlarında eserler ve hikâyeleri aracılığıyla gerçekleştirdiği  eğitim odaklı gezinin ardından sikke keşif, süsleme, camaltı ve mask atölyelerinde birbirinden keyifli işler üretildi.

 

Öğleden sonra ise Kızıltepe Mesleki Teknik ve Anadolu Lisesi öğrencileri  bölge tarihi ve arkeolojisi hakkında ayrıntılı bilgiler sunulan çalışmalarda  müze gezisinin ardından kök boya baskı ve sikke basım atölyeleri çalışması gerçekleştirildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


24.9° / 14.9°
  • BIST 100

    10045,74%-0,37
  • DOLAR

    32,48% 0,33
  • EURO

    34,67% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2406,59% 1,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00