MARDİN MUTFAĞINI GELECEĞE TAŞIYORLAR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı Mardin?in yöresel yemeklerinin öğretildiği gastronomi kursunu açtı. İlk kursta 20 kursiyer şehre has kaburga dolmasından içli köfteye, yerel tatlılardan yabancı mutfaklara kadar bir

Mardin 25.10.2017 19:52:54 0
MARDİN MUTFAĞINI GELECEĞE TAŞIYORLAR

Mardin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Gençlik Hizmetleri Daire Başkanlığı Mardin’in yöresel yemeklerinin öğretildiği gastronomi kursunu açtı. İlk kursta 20 kursiyer şehre has kaburga dolmasından içli köfteye, yerel tatlılardan yabancı mutfaklara kadar birçok konuda ders alıyor. Öte yandan kursta ilk yardımdan ev ekonomisine kadar farklı yelpazede önemli bilgiler de veriliyor. Kursun  neticesinde yerel lezzetlerin yanı sıra kadınların istihdama katılması da amaçlanıyor.

 

MARDİN MUTFAĞINI GELECEĞE TAŞIYACAKLAR

 

Konu hakkında bilgi veren Mardin Valisi ve  Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Yaman, “Şehrimizde güzel çalışmalar yapmaya devam ediyoruz” dedi. Yaman, “İlimizde insan odaklı çalışmalar ile önemli işlere imza atıyoruz. Özellikle dezavantajlı gruplar olarak nitelendirdiğimiz vatandaşlarımıza öncelik vererek sosyal sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Kadınlarımız da bu bağlamda bizler için önemli bir noktada yer alıyor. Yaptığımız tüm projelerde ilimizin değerlerini de unutturmamak adına planlamalar yapmaktayız. Bunlardan birisi de dillere destan olan Mardin Mutfağıdır. Kadınlarımızın ve yeni neslin mutfağımızı gelecek nesillere taşıması için kurs açtık” ifadesini kullandı.

 

Yaman sözlerine şöyle devam etti: “Açtığımız gastronomi kursuna özellikle genç kızlarımız yoğun ilgi gösterdi. Kısa bir sürede marifetlerini göstererek yöresel yemeklerimizi en güzel şekilde öğrendiler. Yapılan bu çalışma bize gelecek için de önemli ipuçları verdi. Bu nedenle bu tür kursların devamını sağlayarak şehrimize katkı sağlayacağız” 

 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 


 
 

24.4° / 13.2°
  • BIST 100

    9693,46%1,77
  • DOLAR

    32,49% 0,04
  • EURO

    34,69% 0,04
  • GRAM ALTIN

    2501,13% 0,69
  • Ç. ALTIN

    4181,01% 0,22