MARDİN MÜSİAD`TAN ``KADINLAR GÜNÜ``ETKİNLİĞİ

MÜSİAD Mardin Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Tatlıdede Konağında Kadınlara yönelik kahvaltılı bir program düzenledi.

Mardin 8.03.2016 19:46:29 0
MARDİN MÜSİAD`TAN ``KADINLAR GÜNÜ``ETKİNLİĞİ

MÜSİAD Mardin Şubesi 8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Tatlıdede Konağında Kadınlara yönelik kahvaltılı bir program düzenledi.

Programa MÜSİAD Mardin Şube Başkanı Mehmet Nureddin Kasap, Ak Parti İl Başkanı ve MÜSİAD Mardin Şubesi 2.Dönem Başkanı Mehmet Ali Dündar,MARTOD Başkanı Özgür Azad Özgür yanı sıra  MÜSİAD üyeleri eşleriyle beraber katıldı. Kahvaltı ile başlayan Programda Şube Başkanı Kasap şunları dile getirdi: Bu gün kadın olmanın anlam ve önemini hatırlamak, bunun üzerine samimi bir şekilde kafa yormak ve kadınlarımızın toplum hayatı içerisinde karşılaştıkları zorlukları ele almak için iyi bir fırsattır. Günümüzde siyasetten çalışma hayatına, spordan edebiyata ve bilimden sanata kadar hayatın her alanında kadınlarımız vardır  ve  bu varlıklarını sürdürebilmek adına büyük çaba ve başarı göstermektedirler. Toplum olarak   en büyük hedeflerimizden birisi de;  kadınlarımızı sosyal, siyasi ve ekonomik hayatın içinde layık oldukları yerlere gelmelerini sağlamak olmalıdır.  Kadınlarımız üretimde, hizmette ve her alanda Kadın gözüyle iş hayatında olması gerekir ki eksik kalan kısmı tamamlansın. MÜSİAD olarak bu hedefin bize yüklediği sorumlulukların bilincindeyiz ve bu doğrultuda hareket etmekteyiz. Kadınlarımızın hayatın her  aşamasında  daha çok katılımcı bir görev üstlenmeleri gerekmektedir. Ayrıca geleneklerimiz  ve dinimiz açısından da kadın, aile ocağında ilk eğitimi veren bir öğretmen ve eğitimcidir. Çocuğun terbiyesi, yetişmesi, her yönden gelişmesi, güzel alışkanlıklar kazanması ve yararlı bilgilerle donatılmasında en büyük rol kadındadır. Kadınlarımıza yönelik insanlığa sığmayan saldırıların, şiddet uygulamalarının, taciz ve tecavüz olaylarının endişe verici bir şekilde arttığını görmekteyiz.  Bu duruma bütün bir toplum olarak karşı çıkmamız gerekir. Batı toplumlarında kadınlara uygulanan her türlü saldırı Doğu toplumlarına oranla daha fazla olduğunu görmekteyiz. Kadınlara şiddeti bitirmek için Peygamber Efendimiz'in kadınlara yönelik olan muamelesini referans olarak kabul görmemiz gerekmektedir. Yaşanan tüm olumsuzluklara rağmen, her şeyin en iyisine ve en güzeline layık Kadınlarımızın ve Analarımızın  “Dünya Kadınlar Günü’nü”  kutluyoruz ''

Program sonunda Kadınlara Kırmızı gül takdim edildi ve tüm kadınların Dünya Kadınlar Günü kutlandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00