MARDİN MEM `DEN AZİZ SANCAR BİLİM OLİMPİYATLARI

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü Aziz SANCAR?ın başarı hikâyesinden yola çıkarak öğrencilerin bilime olan ilgilerini ve kendilerine güven duygularını artırmak amacıyla il genelinde bilim olimpiyatları, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenleyecek.

10.12.2015 19:25:19 0
MARDİN  MEM `DEN AZİZ SANCAR BİLİM OLİMPİYATLARI

Mardin Milli Eğitim Müdürlüğü  Aziz SANCAR’ın başarı hikâyesinden yola çıkarak öğrencilerin bilime olan ilgilerini ve kendilerine güven duygularını artırmak amacıyla il genelinde bilim olimpiyatları, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenleyecek. 

Her yıl düzenlenen ve Dünya çapında bilim adamlarının yaptığı öncü çalışmaları derecelendiren Nobel’in Kimya alanında bu yıl ödüle layık görülen Savur doğumlu  bilim adamı  Prof. Dr. Aziz SANCAR sadece Mardin'i  değil tüm Türkiye’yi gururlandırdı.

Mardin İl Milli Eğitim Müdürlüğü bundan hareketle,Bu yıl Nobel Ödülüne layık görülen Mardinli Bilim Adamı Prof.Dr. Aziz SANCAR’ın başarı hikâyesinden yola çıkarak öğrencilerin bilime olan ilgilerini ve kendilerine güven duygularını artırmak amacıyla il genelinde bilim olimpiyatları, resim ve kompozisyon yarışmaları düzenleyecek. Düzenlenecek Yarışmalarda dereceye giren öğrencilerie  ödülleri Aziz SANCAR adına düzenlenen programda verilecek.

Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada:''Bizleri bilim ile ilgili yaptığı çalışmalar ve aldığı ödülle sevindiren, mutlu kılan değerli bilim insanımızı canı gönülden kutluyoruz ve bu başarının ilimizde eğitim gören öğrencilerimiz için de bir ilham kaynağı olacağını umuyoruz.''Denildi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10160,42%-0,13
  • DOLAR

    32,24% -0,06
  • EURO

    35,03% 0,16
  • GRAM ALTIN

    2460,54% 0,60
  • Ç. ALTIN

    3945,17% 0,82