MARDİN LİSESİ`NİN ADI AZİZ SANCAR ANADOLU LİSESİ OLUYOR!

Mardin`in en eski ve köklü Eğitim Kuruluşlarından biri olan , Mardin Lisesi`nin adı,Nobel Ödülü alarak Türkiye`nin gururu olan,Mardinli Bilim Adamı , Aziz Sancar`ın adının verilerek Aziz Sancar Anadolu Lisesi olarak değiştirileceği öğrenildi.

Mardin 10.12.2015 12:22:39 0
MARDİN LİSESİ`NİN ADI AZİZ SANCAR ANADOLU LİSESİ OLUYOR!

Mardin'in en eski ve köklü Eğitim Kuruluşlarından biri olan , Mardin Lisesi'nin adı,Nobel Ödülü alarak Türkiye'nin gururu olan,Mardinli Bilim Adamı , Aziz Sancar'ın adının verilerek Aziz Sancar Anadolu Lisesi olarak değiştirileceği öğrenildi. 

Bir çok Bilim adamı,Akademisyen,Devlet Adamı,Bürokrat yetiştirmesiyle ünlenen ve Mardin'in en köklü Eğitim kurumlarından biri olan Mardin Lisesi'nin Adı Aziz Sancar Anadolu Lisesi olarak değiştirileceği yönündeki haberler,bu Liseden Mezun olan Binlerce Mardinli vatandaş arasında sevinçle karşılandı.

Prof.Dr. Aziz Sancar'ın adının, kendisinin de eğitim gördüğü Mardin Lisesi olan şimdiki Artuklu Anadolu Lisesi'ne verileceği, Mardin Valiliği'nin bu konuda çalışma yaptığı öğrenildi.

İsveç Kraliyet Bilimler Akademisi, İsveç Akademisi, Karolinska Enstitüsü ve Norveç Nobel Komitesi tarafından Nobel ödülü verilen ve Ödülünü Törenle  alan Mardinli Bilim adamı Aziz Sancar'ın adı Mardin'in En köklü Eğitim kurumlarından biri olan  Mardin Lisesi'ne verilerek ismi, Aziz Sancar Anadolu Lisesi olarak değiştirilecek.

Mardin Artuklu Anadolu Lisesi olarak ismi değiştirilen,Ancak birçok eski mezun tarafından tepki gören bu durum Eski mezunlar tarafından  pek benimsememiş ve tepki görmüştü..Bu nedenle de Sosyal Medyada Kampanya başlatılarak,Mardin Lisesi'nin adının Eskiden olduğu Gibi Mardin Lisesi olarak değiştirilmesi için Kampanya başlatılmıştı. Mardin Lisesi, kurumsal kimliği olan, Türkiye'ye birçok değer kazandıran, köklü ve tarihi bir eğitim kurumunun  adının değiştirlmemesi gerektiğini savunan eski mezunlar,Yeniden Mardin Lisesi isminin Liseye kazandırılması için Kanpanya başlattıkları dönemde Mardin Lisesinin,Aziz Sancar Anadolu Lisesi olarak Değiştirilecek olması,sevinçle karşılandı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

ABDULLAH ORTAÇ/ÖZEL HABER


26.8° / 15.2°
  • BIST 100

    10247,8%-0,86
  • DOLAR

    32,25% 0,06
  • EURO

    34,72% 0,33
  • GRAM ALTIN

    2400,38% 0,31
  • Ç. ALTIN

    3892,73% 0,00