MARDİN`İN ÖNCELİKLİ SORUNLARI BAKAN KARAİSMAİLOĞLU İLE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında, bölgenin sorunlarının görüşüldüğü, korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbir ve eylem planlarının konuşulduğu ve ileriye dönük yapılacak faaliyetlere ilişkin a

Mardin 1.05.2020 16:21:09 0
MARDİN`İN ÖNCELİKLİ SORUNLARI BAKAN KARAİSMAİLOĞLU İLE VİDEO KONFERANS YÖNTEMİ İLE GÖRÜŞÜLDÜ

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında, bölgenin sorunlarının görüşüldüğü,  korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbir ve eylem planlarının konuşulduğu ve ileriye dönük yapılacak faaliyetlere ilişkin açıklamaların yapıldığı video konferans yoluyla gerçekleştirilen toplantıya katıldı.

 

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında videokonferans yoluyla düzenlenen toplantıya bakan yardımcıları AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç, AK Parti Genel Merkez MKYK Üyesi Orhan Miroğlu, Mardin Valisi/Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman, AK Parti Mardin Milletvekilleri ŞeyhmusDinçel ve Cengiz Demirkaya ile genel müdürler katıldı.

 

MARDİN-KIZILTEPE ÇEVRE YOLU İLE KIZILTEPE-CEYLANPINAR ÇEVRE YOLLARI BÜYÜK ÖNEM ARZ EDİYOR

 

AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç toplantıya ilişkin yaptığı açıklamalarda, “Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu başkanlığında videokonferans yoluyla düzenlenen toplantımız değerli katılımcılarımız eşliğinde çok verimli geçtiğinin altını çizmek istiyorum. Sayın Ulaştırma Bakanımızla yaptığımız görüşmede Mardin ili ve ilçelerimizi ele aldık. Kendilerine Mardin ilimizin tüm yapısıyla birçok medeniyeti barındırdığını, her metrekaresinde tarihin izlerinin olduğunu ve bu nedenle ilimize ziyarete gelen turist sayısında çok fazla artış olduğunu dile getirdik. Buna istinaden ister istemez yoğun bir trafik akışına maruz kaldığını, ayrıcaKızıltepe ilçemizin tarihi İpekyolu üzerinde bulunmasıve Habur sınır kapısı ile Suriye sınır kapılarına giden güzergâhlarda yer alması nedeniyle Kızıltepe ikiye bölünmüştür diyebiliriz. Buda ciddi trafik sorununa neden oluyor. Özellikle İpekyolu’nun Kızıltepe’nin iç trafiğinde ciddi sıkıntılara neden olduğu ve buna bağlı olarak üzücü olayların meydana geldiğini dile getirerek, hem Kızıltepe ilçe trafiğinin rahatlaması hem de Uluslararası İpekyolu’nda Habur Sınır Kapısına yönelik ticaretin gelişmesi için Kızıltepe Çevreyolu Projesi’nin büyük önem arz ettiğini Sayın Ulaştırma Bakanımıza ilettik. Diğer önemli husus ‘Mardin Çevre yolu’ ve iki şehir arasındaki trafik yoğunluğu nedeniyle kırsalda ikamet eden vatandaşlarımızın ve Kızıltepeli hemşerilerimizin yaşamış olduğu büyük yoğunluğa neden olan ‘Kızıltepe-Ceylanpınar’ yolunun 2020 yılı içerisinde bitirilmesinin büyük önem arz ettiğini ayrıca ilettik”.

 

 

MARDİN-MİDYAT  BÖLÜNMÜŞ YOLU TAMAMLANACAK

 

Mardin’le birlikte popülitesi artan diğer ilçemiz olan Midyat ortama yıllık 600.000 (Altı Yüz Bin) yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır. Tarihi konumu itibariyle yüksek potansiyele sahip olan ilçemizin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla, Mardin Havalimanı’na bağlantı yolu olan hem kendi halkı hem de ilçemize gelen misafirlerimize ulaşım kolaylığı sağlamak, can ve mal güvenliğini artırmak için Mardin-Midyat yolunun tamamının bölünmüş sıcak asfaltlı yola dönüştürülmesine acil ihtiyaç oduğunu sayın bakanımıza sunduk. 

 

BELEDİYELERİMİZE POZİTİF İMKANLAR SAĞLANACAK

 

Mardinimize  Büyükşehir Belediyesi ile birlikte on ilçe belediyemizle hizmet etmekteyiz. Mardin her şeyin en iyisini hak ediyor bilinciyle Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’ndan hem kayyum belediyelerimizin hem de 31 Mart seçimlerinde kazandığımız beş belediyemizin hizmetlerini daha elverişli şartlarda yerine getirebilmeleri açısında pozitif imkanlar sunmalarını talep ettik. Özellikle nüfusu daha az olan ilçelerimiz hizmet almakta biraz daha olsa zorluk çekmektedirler. Sayın Bakanımızdan bu ilçelerimize yapacakları pozitif destekleri sayesinde belediyelerimiz tarafından yapılacak hizmetin halkımız tarafından daha memnuniyetle karşılanacağını ifadelerimizin arasına aldık”.

 

MARDİN HİZMETTE EN İYİSİNİ HAK EDİYOR

 

Ankara başta olmak üzere THY uçak seferler sayılarının artırılmasını taleplerinin arasına eklediklerini belirten İl Başkanı Kılıç, “Mardin tarihin, kardeşliğin ana vatanı olarak bilinmektedir. Birçok din ve dili içinde barındıran ender şehirlerin başında yer alan Mardin’in ve ilçelerimizin her köşesinin hizmertlerle buluşmasını istiyoruz. Bulduğumuz her fırsatta eksik gördüğümüz, elzem olduğuna inandığımız her talebi ilgili mercilerle paylaşarak vatandaşımıza daha yaşanılabilir bir Mardin’i sunmaya çalışıyoruz. Bu amaçla Ulaştırma Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’na Mardin ve tüm ilçelerimizi kapsayacak geniş açılımlı raporumuzu hem sözlü hem de sistem üzerinden ilettik”.

 

TARIM VE ORMAN BAKAN YARDIMCISI MEHMET HADİ TUNÇ İLE TOPLANTI

 

Geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’un başkanlığında, bölgenin sorunlarının görüşüldüğü toplantıya da değinen AK Parti Mardin İl Başkanı Faruk Kılıç yaptığı açıklamalarda, “22 ilimizin il başkanlarıyla birlikte Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Sayın Mehmet Hadi Tunç’un başkanlığında gerçekleştirdiğimiz toplantıda hemen hemen bölgemizin sorunlarının tamamını ele almaya çalıştık. İçinde bulunduğumuz bu kritik dönemde vatandaşımızın sıkıntı yaşamaması adına elimizden gelen her gayreti yapmaya çalışıyoruz. Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Mehmet Hadi Tunç’tan özellikle GAP’ın bir an önce bitirilmesi gerektiğini dile getirdik. Sayın Bakan Yardımcımız da zaten bu konuda gerekli çalışmaların hızlandırıldığını belirtti. Tarım bölgesine hakim bir konumda olduğumuz için sulama ve bundan kaynaklı enerji tüketiminin yüksek olduğunu kendisine ilettik. Damlama sulama hibelerinin ivedilikle ödenmesi, ikinci ürün mısır desteğinin de sağlanmasının çiftçilerimize hayat kaynağı niteliğinde olacağını izah ettik”.

 

ORGANİK TARIM ALANLARI GENİŞLEMELİ

 

Toplulaştırma sonucunda, arazilerde ki değişikliklerden sonra kaymalar meydana gelmiş zeminde fiili olarak kullanılan kadastral alan ile üreticinin tapu kaydına esas ÇKS başvurusu arasındaki alanların farklı olmasından dolayı üreticilerin yapılan tespitlerinde mevcut kaymadan dolayı mağduriyet yaşadıkları ve destekleme ödemelerinden faydalanmadıkları görülmektedir. Bu mağduriyetin giderilmesi adına toplulaştırma işleminin GAP idaresince tekrar değerlendirilmeye alınması ve çiftçilerin zeminde kullandıkları alan ile tapu kayıtlarının birbiriyle uyum haline getirilmesi gerektiğine değindik. Toprağın iyi işlenmesi ve verimliliğin arttırılması için çiftçilerimizin modern tarım ekipmanlarını kullanması gerekir bu imkanısağlamak için traktör ve zirai alet ve ekipmanlarının, kredi ve faizlerinde indirim sağlanmalı, kamu bankaları kredi limitlerinin artırılmasını yanı sıra bölgenin toprak yapısı ve iklimine göre tohum ıslahlarının yeniden yapılması ve bölgede tohum gen bankasının kurulması ve organik tarım alanlarının genişletilmesi konularının üzerinde durulmasını talep ettik”. 

 

ÇKS e-DEVLET ÜZERİNDEN YAPILSIN

 

Çiftçilerin ÇKS ,prim destekleme ,ekipman alımı ve sulama sistemlerinde müracatlarının kurumlara uğramadan , kendi evinde e-Devlet üzerinden yapılması çiftçilere zaman ve kolaylıklar sağlayacağını ayrıca sebze ve meyve yetiştiricilerine verilecek olan desteklemelerle üreticilerimizin daha rahat nefes alacağını belirttik”.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

 

 


25.5° / 14.2°
  • BIST 100

    10045,70%-0,37
  • DOLAR

    32,43% -0,08
  • EURO

    34,74% -0,03
  • GRAM ALTIN

    2418,84% -0,12
  • Ç. ALTIN

    3886,52% 0,00