MARDİN`İN EFSANE CÜMBÜŞ USTASI BİÇKİOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ.

İstanbul`da hayatını kaybeden Ünlü Cümbüş ustası Mehmet Biçkioğlu`nun cenazesi Dün ikindi namazından sonra İstanbul Bahçelievler Yayla Camisinde kılınan cenaze namazından sonra Topkapı Çamlık mezarlğına defnedildi.

Mardin 20.07.2015 13:26:21 0
MARDİN`İN EFSANE CÜMBÜŞ USTASI BİÇKİOĞLU TOPRAĞA VERİLDİ.

İstanbul'da hayatını kaybeden Ünlü Cümbüş ustası Mehmet Biçkioğlu'nun cenazesi  Dün  ikindi namazından sonra İstanbul Bahçelievler Yayla Camisinde kılınan cenaze namazından sonra Topkapı Çamlık mezarlğına defnedildi.

İstanbulda vefat eden Mardin'in Efsane CümbüşUstası Mehmet Biçkioğlu(Imhmmed Cımbışçi)Yakınlarının,sevenlerinin ve Mardili hemşerilerinin katıldığı cenaze töreninden sonra,İstanbul'da Topkapı Çamlık Mezarlığındda sevenlerinin gözyaşları ile toprağa verildi.

MEHMET BİÇKOĞLU KİMDİR?

1933 Mardin doğumlu olan Mehmet Biçkioğlu 25 yaşında iken müziğe heveslenir ve ilk olarak kendisi o yıllara ait tarif ettiği (Tambora) dedikleri bağlama türü bir müzik aletiyle hiçbir kimseden eğitimi görmeden kendi kendine çalmayı öğrenmeye başlar. Bağlamayı iyice icra etmeye başlayan Mehmet Biçkioğlu daha sonra Mardin’in Klasik sazlarından Cümbüş ile müzik icraatlarına devam eder. İyi bir cümbüş üstadı yolunda ilerlerken zamanın üstadları ile düğün ve Mardin müziğinin icra edildiği tüm etkinliklerinden davet almaya başlar. Profesyonel olarak müziğe devam eder. Mardin,Viranşehir, Nusaybin, Kızıltepe bu yörenin il ve ilçelerinde saz arkadaşları Ammo Tal’o (Çakmak) Zeki Samura (Kelleci), Mehmet Ürün, Yusuf Behnê, Cırcıs Haco, Hafız Kemal, kermo Iızzeyid, Hafız Abde, sonradan bu işe gönül veren diğer arkadaşlarını; Sılah Çelıko, İsmail Tayrê, Zeyni Tal’o, her zaman kollayıp iş verdiği tef üstadı Halil sefero ile uzun yıllar müzik icralarında bulunmuştur. Bir çok Mardin eserini cümbüşünün sesiyle bizlere aktarması icraatları ve okunan şarkıların sözleri hakkında bilgi edinmemize kaynak olmuştur. 1987 de çocuklarıyla birlikte İstanbul’a yerleşirmiştir. Mehmet Biçkioğlu 5 Erkek 4 kız babasıdır. Kendisi ve eşi Oğlu Ekrem Biçkioğlu’nun yanında ikamet etmeydeydiler. 2008 de HAYAT arkadaşını kaybeder. Aklından bir an bile çıkaramadığı eşinin ölümü Mehmet Biçkioğlu’yu derinden üzer. Çocukları bir an bile yalnız bırakmadıkları babalarının her zaman yanında olmuşlardı. Cümbüş Üstadı 19/07/2015 tarihinde İstanbul'da vefat etti. . Büyük üstadın icra ettiği eserler Hasan çuha arşivinde bulunmaktadır.Artuklu Haber Ailesi olarak, Üstada Allah'tan rahmet, kederli ailesine başsağlığı diliyoruz.

 

ARTUKLU HABER AJANSI


19.2° / 10.6°
  • BIST 100

    10276,90%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07