MARDİN`İN ASIRLIK KURUYEMİŞ VE HELVA MARKASI;DAVUT SELİM

Kadim kentin,kadim lezzet ustası Davut Selim,Tam Yüzbir yıldır Mardinlilerin Tercih ettiği Kuruyemiş ve Helva Markası oldu.

Mardin 14.05.2015 21:17:33 0
MARDİN`İN ASIRLIK KURUYEMİŞ VE HELVA MARKASI;DAVUT SELİM

Kadim kentin,kadim lezzet ustası Davut Selim,Tam Yüzbir yıldır Mardinlilerin Tercih ettiği Kuruyemiş ve Helva Markası oldu.
Mardin'de Mütevazi bir Dükkanda başlayan ve Arasaanın yanındaki bulunan Mekanda Önce Davut Selim daha sonra da Oğulları Mehmet ve Enver Ayla tarafından devam edilen Helva ve Kuruyemiş üretiminin şöhreti sadece Mardin'de değil artık Tüm Türkiyedeki Mardinlilerin ve Mardin'e gelen yerli yabancı Turistlerin tercih ettiği bir marka haline geldi. 
Davut Selim 10 yaşında Stefan adında ünlü bir Süryani ustanın yanında çırak olarak çalışmaya başlamıştır.1914"te Mardin"in lezzet sembolü haline gelen Davut Selim"in temellerini atmıştır.Daha sonra işyerini oğullarına devretmiştir,oğullarıyla beraber ivme kazanan Davut Selim"i şu anda 3.kuşak torunlar işletmektedir. Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı"nın izinleri ve Türk Gıda Kodeksi"nin onaylarıyla sürekli yeni tatların keşfedilmesi mantığıyla oldukça bol seçenekli Kuruyemiş,Şekerleme,Tahin,Pekmez,Yöresel Helvalar,Tahin Helvası,Türk Kahvesi çeşitleri ve Yöresel Sabun çeşitleri ile benzersiz bir ürün yelpazesine sahip olan Davut Selim;Tescilli Marka olup Üretim yeri Havaalanı Yolu üzeri mevkiinde bulunan İstasyon semtinde,Perakende satış ise Mardin Merkezinde bulunan 2.Cadde No:114,1.Cadde Cumhuriyet Meydanı No:362 ve Midyat yolu 1.km Ümit Köy Sitesi altı adreslerinde yapılmaktadır. Saat başı üretilen ürünlerle damak zevkinize hitap eden Davut Selim"in belirtilen adresler dışında herhangi bir şubesi bulunmamaktadır.(Cumhuriyet Meydanındaki Şubemiz Akbank"ın karşısında hizmet vermektedir)
Yıllardır Kalitesini bozmadan,ürün yelpazesini genişleterek,Mardinlilerin vazgeçemediği Marka haline gelen Davut Selim 3.Kuşak torunlar tarafından geleceğe hazırlanıyor.

 

ARTUKLU HABER AJANSI

ÖZEL HABER:ABDULLAH ORTAÇ


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10320,00%1,59
  • DOLAR

    32,24% -0,03
  • EURO

    35,03% -0,07
  • GRAM ALTIN

    2467,52% 0,07
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,00