MARDİN İLİ VE İLÇELERİ ODALARI/BORSALARI 7.MÜŞTEREK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Mardin İli ve İlçeleri Odaları/Borsaları;7.Müşterek Oda/Borsa Toplantısını Mardin Ticaret ve Sanayi Odası?nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Mardin 14.12.2016 17:08:30 0
 MARDİN İLİ VE İLÇELERİ ODALARI/BORSALARI 7.MÜŞTEREK TOPLANTISINI GERÇEKLEŞTİRDİ

Mardin İli ve İlçeleri Odaları/Borsaları;7.Müşterek Oda/Borsa Toplantısını Mardin Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde gerçekleştirdi.


14 Aralık 2016’da yapılan toplantıya Odalardan/Borsalardan (MTSO: Mardin Ticaret ve Sanayi Odası, KTB: Kızıltepe Ticaret Borsası, KTSO: Kızıltepe Ticaret ve Sanayi Odası, NTB: Nusaybin Ticaret Borsası, NTSO: Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası) şu isimler katıldı:
Mardin Ticaret Odası toplantı salonunda düzenlenen toplantıya MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Tutaşı, MTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Gümar Budak, MTSO Genel Sekreteri Çetin Sasa, KTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Şahin, KTB Genel Sekreter Yardımcısı Metin Sert, KTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Dündar, KTSO Genel Sekreteri Ahmet Aslan, KTSO Akreditasyon Sorumlusu Velit Aydın, NTB Meclis Başkan Yardımcısı Abdulhakim Aytimur, NTB Genel Sekreter Yardımcısı Abdullah Dal, NTSO Yönetim Kurulu Başkanı Mahsum Özmen, NTSO Genel Sekreteri Abdulkadir Güneş, Mardin İli ve İlçeleri Oda/Borsa Fahrî Akademik Danışmanı ve MAÜ İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Mehmet Behzat Ekinci. katıldı.

Mardin İli ve İlçeleri Odaları/Borsaları;7.Müşterek Oda/Borsa Toplantısında da ise şu konular görüşüldü;

MAÜ öğrencilerine eğitim-araştırma imkânı, Mardin Odaları/Borsaları ile ilgili anketler, lisanslı depoculuk projesi, coğrafî işaretler projesi, etik kod/prensip mevzuu, sosyal sorumluluk projeleri, fahrî akademik danışmanlık dönem faaliyetleri ve aksiyon planı.

Söz konusu müzakere hususlarından bazılarına ilişkin şu müzakerelerde bulunuldu ve ilgili kararlar alındı:
• Öğrencilere eğitim-araştırma imkânı sağlanmasına devam edilecektir.
Üniversite-Sanayi/Hizmet işbirliğinin bir versiyonu olarak Mardin Artuklu Üniversitesi öğrencilerine Odalarda/Borsalarda 2015 yılından beri sağlanan eğitim-araştırma programlarına devam edilecektir.
• Oda/Borsa üye anketlerinde dile getirilen hususlar önemle ele alınacaktır.
Üyelerle muhtelif zamanlarda gerçekleştirilen anketler sayesinde Odaların/Borsaların işleyişinde ve kurumsal yapısında karşılaşılan sorunlara ilişkin tedbirler alınacaktır.
• Lisanslı Depoculuk Projesi kapsamında faaliyetler sürdürülecektir.
Batman Ticaret Borsası ana ortaklığında hazırlanan ve Dicle Kalkınma Ajansı, Batman Üniversitesi (Yürütücü), Mardin Artuklu Üniversitesi İİBF (Proje Ekip Üyeliği), Şırnak Üniversitesi (Ortak), Batman Ticaret Borsası (Ortak), Kızıltepe Ticaret Borsası (Ortak), Şırnak Ticaret ve Sanayi Odası (İştirakçi), Batman Ticaret ve Sanayi Odası (İştirakçi), Cizre Ticaret ve Sanayi Odası (İştirakçi) gibi kurumların bir araya geldiği “TRC3 Bölgesi İlleri Tarım Ürünleri Lisanslı Depoculuk İhtiyacının Tespiti ve Ön Fizibilite Çalışması Projesi”ne ilişkin çalışmalar sürdürülecektir. Bu kapsamda bütün Odalar/Borsalar imkânları nispetinde gereken desteği sağlayacaktır.
• Coğrafî İşaretler Projesi’ne ilişkin faaliyetler sürdürülecektir.
Coğrafî İşaretler Projesi kapsamında; TRC3 Bölgesi illerinde özel nitelikli ürünlerin tespit edilerek bunlara dair markalaşmaya gidilmesi, ilgili üretim, pazarlama ve satış kanallarının oluşturulması vb. faaliyetlerin icra edilmesi çerçevesinde Odalar/Borsalar imkânları nispetinde destek sağlayacaktır.
• Etik Kod/Prensip mevzuuna önem verilecektir.
Daha sağlıklı kurumsal altyapıya sahip olabilmek ve sistematik tarzda faaliyet icra edebilmek için etik kod/prensip tespiti hususuna önem verilecek ve belirlenen hedeflere uygun hareket edilmeye çalışılacaktır.
• Odalar/Borsalar ve Üniversite iş birliğine devam edilecektir.
Mardin Artuklu Üniversitesi başta olmak üzere bölge ve diğer üniversiteler ile işbirliği imkânları artırılacak ve ortaya çıkacak sinerji ile daha farklı projeler üzerinde bilgi ve tecrübe paylaşımında bulunulmaya çalışılacaktır.
• Sosyal Sorumluluk Projeleri sürdürülecektir.
Odaların/Borsaların şehirle ve insanlarla bağını kuvvetlendirmek maksadıyla sosyal sorumluluk projelerine devam edilecektir.

İyi dileklerle tamamlanan programda, VIII.Müşterek Toplantının 2017 Mart’ında Nusaybin Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde yapılması kararlaştırıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40