MARDİN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ BÜNYESİNDE PROJE BİRİMLERİ KURUYOR!

Mardin Tarım ve Orman İl Müdürü n Menduh DİNLER başkanlığında Şube, İlçe Müdürleri ve konu uzmanları ile bilgi alışverişi ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Mardin 23.04.2019 11:58:35 0
MARDİN İL TARIM VE ORMAN MÜDÜRLÜĞÜ İLÇE MÜDÜRLÜKLERİ BÜNYESİNDE PROJE BİRİMLERİ KURUYOR!

Mardin Tarım ve Orman İl Müdürü  Menduh DİNLER başkanlığında Şube, İlçe Müdürleri ve konu uzmanları ile bilgi alışverişi ve değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.

 

Değerlendirme toplantısında konuşma yapan Mardin Tarım ve Orman İl Müdürü  Menduh DİNLER  "Vakit Mardin Tarımını Canlandırma ve Şaha Kaldırma Vakit'idir. Bu amaçla tüm imkânlarımızı seferber ederek var gücümüzle çalışacağız başta üreticilerimiz olmak üzere tüm paydaşlarımıza destek olacağız" dedi.  

 

       Toplantıda tüm ilçeler de proje birimlerinin kurulması kararlaştırıldı. Kurulacak proje birimleri kendi ilçelerinin tarım potansiyellerini dikkate alarak ilçeye uygun projeler hazırlayarak ilçe üreticilerine hem ekonomik hem teknik hem de kültürel olarak katkı sağlaması hedefleniyor.

 

     Mardin Tarım ve Orman   İl Müdürü   Menduh DİNLER; ilçelerde hayata geçirilecek  bu yeni proje birimleriyle öncelikle İl-İlçe ve ülke ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına inanıyoruz. Kısa vadede hedefimiz il genelinde üreticimizi modern tarımla tanıştırarak girdi maliyetini azaltmak ve üretimi artırmaktır.  Orta ve uzun vadede başta İlimiz ekonomisi olmak üzere Ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Bu amaçla mevcut tarım arazimizin 13.69'nu kaplayan meyvecilik alanımızı; Antepfıstığı, Ceviz, Sumak, Badem, Zeytin, Çilek, Bıttım, Kiraz, Üzüm vb. gibi İlimize adapte olmuş modern kapama meyve bahçeleri kurarak   25'e çıkarılması hedeflenmiştir.  Örneğin; dekara ortalama 300 TL net geliri olan buğday tarlasına Bodur Ceviz kapama bahçesi kurarak üreticinin dekara net geliri 14.000 TL' ye çıkarılacaktır. 

 

 İl Müdürü   Menduh DİNLER konuşmasına devamla yaptığı açıklamasında ; uygulanacak hayvancılık projeleriyle var olan toplam Büyükbaş-Küçükbaş hayvan varlığının 1 milyondan 1,5 milyona çıkarma hedefimiz bulunmaktadır''Dedi.. 

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25° / 13.5°
  • BIST 100

    10168,12%1,12
  • DOLAR

    32,26% -0,05
  • EURO

    34,95% 0,37
  • GRAM ALTIN

    2442,48% 0,74
  • Ç. ALTIN

    3909,59% -0,34