MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN KORSAN DİŞ HEKİMİ UYARISI

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Sağlık Hizmetleri -Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğü tarafından , korsan diş hekimlerine karşı halkın bilinçlendirilmesi için çalışma başlatıldı.

13.03.2017 11:10:39 0
MARDİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDEN  KORSAN DİŞ HEKİMİ UYARISI

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Sağlık Hizmetleri -Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğü tarafından , korsan diş hekimlerine karşı halkın bilinçlendirilmesi için çalışma başlatıldı.

 

Mardin İl Sağlık Müdürlüğü Özel Sağlık Hizmetleri -Eczacılık ve Tıbbi Cihaz Şube Müdürlüğü tarafından , korsan diş hekimlerine karşı halkın bilinçlendirilmesi için Mardin Kamu Hastaneler Birliği bünyesindeki tüm hastanelere , Mardin Halk Sağlığı Müdürlüğü çatısı altındaki tüm TSM ve ASM’lere , Eczanelere , Özel Diş Kliniklerine afiş ve broşür dağıtılmış, halk otobüsleri de korsan diş hekimlerine karşı halkın bilinçlendirilmesi amacıyla giydirilmiş ve ilin çeşitli yerlerinde billboardlar asıldı.

 

Diş Hekimi diş sağlığının korunması , diş, diş etlerinin , ağız boşluğu ve çene hastalıklarının tedavisi için 5 yıllık mesleki eğitimi başarıyla alan ve tamamlayan kişilerdir.

 

SAHTE DİŞ HEKİMİ KİMDİR?


Mesleki bir eğitim almadan , Diş Hekimliği meslek kapsamına giren işleri insan sağlığını tehlikeye atarak ve yasal olmayan yollarla yapan kişilerdir.

NEDEN SAHTE DİŞ HEKİMLERİNDEN UZAK DURMALIYIZ?


Diş hekimlerinin aldığı zorunlu ve zorlu eğitimlere girmeden sadece gördüğünü yapmak şeklinde kolaycı bir yolu seçen kişiler yıllardır insan sağlığı ile oynamakta , can kayıplarına sebebiyet vermektedirler. Kullandıkları aletleri yeteri kadar temizlemeden ve steril etmeden başka hastalarda da kullanarak hepatit(sarılık) , AİDS, verem , tüberküloz gibi bulaşıcı hastalıkları sizlere veya yakınlarınıza bulaştırabilirler. Hastaların genel sağlık durumlarını bilmeden müdahale ederler. Kalp, tansiyon , diabet (şeker) hastalığı gibi genel rahatsızlığı olan kişilerin diş tedavisi uygulamalarında nasıl bir yol izlenmesi gerektiğini bilmediklerinden ölümcül sonuçlara sebep olabilirler.

DİŞ TEDAVİSİ İÇİN KİMLERE VE NEREYE BAŞVURABİLİRİM?


Diş tedavileriniz için diş hastanelerine , devlet hastanelerinde bulunan diş polikliniklerine , özel muayenehane ve özel polikliniklere başvurabilirsiniz. Gittiğiniz özel muayenehanelerde hekimin diplomasını sorabilir ve bakabilirsiniz.

 

SAHTE DİŞ HEKİMLİĞİ YAPAN KİŞİLERE UYGULANAN CEZALAR NELERDİR?


Bu kişiler hakkında kanunen 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve bin (1000) güne kadar adli para cezası uygulanır. Bu kişilere kendi kliniklerinde müsaade eden diş hekimlerinin muayenehaneleri 1 (bir) ay mühürlenir. Ayrıca hekim 5 (beş) ay meslekten men edilerek idari para cezası uygulanır.

 

ŞÜPHELENDİĞİNİZDE NE YAPMALISINIZ?


Başvurduğunuz klinikte doktor olarak bilinen kişilerin korsan doktor olduğunu fark ettiğinizde veya şüphelendiğinizde İL SAĞLIK MÜDÜRLÜKLERİNE , POLİS , BİMER , CİMER ve SABİM’ e şikayette bulunabilecekleri hatırlatıldı.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.2° / 13.9°
  • BIST 100

    10218,58%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88