MARDİN İL MÜFTÜSÜ ÇİÇEK`TEN `CAMİ ÇOCUK OYUN ALANI`PROJESİ

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Derik İlçe Müftüsü Talip Boynukara, Personel Şube Müdürü Tahir Demir ile birlikte ?Cami Çocuk Oyun Alanı Projesi? kapsamında Derik ilçe camilerinde incelemelerde bulundu. Projeye uygun olarak Derik ilçesinde üç cami seçild

Mardin 12.03.2017 16:38:51 0
MARDİN İL MÜFTÜSÜ ÇİÇEK`TEN `CAMİ ÇOCUK OYUN ALANI`PROJESİ

Mardin İl Müftüsü İsmail Çiçek, Derik İlçe Müftüsü Talip Boynukara, Personel Şube Müdürü Tahir Demir ile birlikte “Cami Çocuk Oyun Alanı Projesi” kapsamında Derik ilçe camilerinde incelemelerde bulundu. Projeye uygun olarak Derik ilçesinde  üç cami seçildi..

 

Daha önce yaptıkları çalışmalarla İl genelinde 26 cami tespit ettiklerini ifade eden Mardin İl Müftüsü Çiçek, “Cami Çocuk Oyun Alanı” projesinin 2016 yılı Ramazan ayında Diyanet İşleri Başkanlığı projeleri arasında yer aldığını, bu itibarla yaşlanan cami cemaati Profilini gençleştirmek, eksilen cemaatin yerini gençlerle doldurabilmek, çocuklu annelere camilerde yer ayırabilmek ve camiye gelen çocukların camiyi ve anılarını güzel hatırlayabilmelerini sağlamak maksatlı cami kadınlar mahfilinin uygun bölümlerine çocuk oyun alanı yapmayı planladıklarını belirtti.  

 

Bu alanın takribi 25 m2 olacağını, alanının dış yüzeyi açılır kapanır kırılmaz camlarla kaplı, içerisinde ise bir top havuzu, bir portatif kaydırak, birkaç küçük oyuncak bulunacağını sözlerine ilave eden Çiçek çok küçük maliyetlerle yapılacak bu alanların çocukların zihninde çok büyük hatıralar bırakacağını belirtti.

 

Ayrıca cami avlusuna iki adet salıncak bir adet kaydıraktan müteşekkil küçük bir oyun parkları düşündüklerini böylelikle yeni neslimizin camilerin gölgesinde büyümelerini onların zihinlerdeki cami algısını olumlu yönde evirmeyi hedeflediklerini söyledi.

 

 

ARTUKLU  HABER AJANSI-MARDİN


30.2° / 18.8°
  • BIST 100

    10739,60%0,90
  • DOLAR

    32,18% 0,08
  • EURO

    34,97% 0,05
  • GRAM ALTIN

    2515,35% 0,21
  • Ç. ALTIN

    4013,31% 0,00