MARDİN İL MÜFTÜSÜ ÇİÇEK GENÇ HAFIZLARIN PROGRAMINA KATILDI

Mardin`de Hafızlığa Geçiş Programı İl Müftülüğü Konferans Salonda yapıldı. Hafız adayı öğrencilerin hazırladıkları program izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

Mardin 14.05.2017 12:42:50 0
MARDİN İL MÜFTÜSÜ ÇİÇEK  GENÇ  HAFIZLARIN PROGRAMINA KATILDI

Mardin İl Müftülüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte yürütülen , “imam hatip ortaokullarında örgün eğitimle birlikte hafızlık” projesinin ilk yılı tamamlandı. İlk kez bu eğitim öğretim yılının başında 17 imam hatip ortaokuluna, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’ne bağlı olarak “örgün eğitimle birlikte hafızlık projesi” uygulama hakkının tanınmasıyla birlikte Mardin’de uygulama başlatıldı.

 

Proje kapsamında Artuklu İlçe Müftülüğümüze bağlı olarak Suphiye Bölünmez İmam Hatip Ortaokulu ile Mükerrem Tüfekçioğlu İmam Hatip ortaokullarında D Grubu Kur’an Kursu açılarak personel görevlendirildi. Bu Öğrenciler Önümüzdeki dönem Artuklu İlçe Müftülüğü ünyesinde açılacak olan Menci Duyan Yatılı Kız Kur’an Kursunda Erkek Öğrenciler de Hacı Behçet Hattapoğlu Yatılı Kur’an Kursunda Eğitim ve öğretime devam edecekler.

 

İlkokul 4. sınıfı bitiren öğrenciler arasından hafızlığa kabiliyeti olan öğrenciler, haziran-temmuz döneminde seçildi. Belirlenen kriterlere göre seçilen öğrenciler, yaz döneminde en az 1 aylık hafızlık ön eğitimi programına alındı ve burada kendilerine yoğunlaştırılmış Kur’an eğitimi verildi.

 

Milli Eğitim Müdürlüğü ile Mardin il Müftülüğünün ortak yürüttüğü  hafızlık çalışmasında bir yıl tamamlandı. İlkokul beşinci sınıfı tamamlayan 22 kız 24 erkek öğrenci 30. cüzü ezberleyerek bu gün hafızlıklarına adım attılar.  

 

Hafızlığa Geçiş Programı İl Müftülüğü Konferans Salonda yapıldı.  Hafız adayı öğrencilerin hazırladıkları program duygulu anlar yaşattı. Program Mardin İl Müftüsü  İsmail Çiçek ve İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı tarafından hediye takdimi ile sona erdi. İl Müftümüz Çiçek, “Çalışmaya destek veren müdür ve hocalarımıza gönülden teşekkür ediyor evlatlarımıza hafızlıklarını ve okullarını tamamlayabilmelerini Yüce Mevla’dan niyaz ediyorum” dedi.

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


28.6° / 15.4°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04