MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN RAMAZANIN SON İFTAR YEMEĞİ

Mardin Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mardin şubesi Ramazan ayının son iftar programını düzenledi.

Mardin 2.07.2016 23:06:19 0
MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜNDEN RAMAZANIN SON İFTAR YEMEĞİ

Mardin Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Mardin şubesi Ramazan ayının son iftar programını düzenledi. Mardin Müftülüğü bahçesinde yapılan iftar programına Mardin Milletvekili Orhan Miroğlu, Mardin valisi Mustafa Yaman, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Yeşilli Belediye Başkanı Hayrettin Demir, Mardin il Müftüsü Dursun Ali Coşkun, AK Parti İl Başkanı Mehmet Ali Dündar, AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, kurum amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

                Dezavantajlı kesimlere yönelik yapılan iftar programı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İftar programında kısa bir konuşma yapan İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, iftara katılanların idrak edilecek Kadir gecesini ve yaklaşan Ramazan Bayramını tebrik ederek sözlerine başladı.

Müftü Coşkun; “Başkanlığımız, her yıl Ramazan ayında kaybolmasını istemediğimiz yüce bir değerimizi toplumumuzun gündemine taşımaya, bu konuda ortak bir bilinç oluşturmaya ve dikkatleri bu hususa teksif etmeye çalışmaktadır. Bu yıl seçmiş olduğumuz tema, sadece ülkemizin değil bütün dünyanın ihtiyaç duyduğu bir husustur: Gönül birliği. 2016 yılı Ramazan ayının teması “Gelin Gönüller Yapalım, Gelin Gönüller Onaralım, Bu Ramazan ve Her Zaman” sloganıyla idraklere sunuldu.” Dedi.

Coşkun son olarak şunları söyledi; “Ramazan, iyilik kervanlarının yola çıktığı aydır. Bu ay bize şunu hatırlatır: İyiliğin sınırı, hududu olmaz; sayısı, hesabı tutulmaz. İyilik; kişinin kendisine, Rabbine, dinine, ailesine, akrabalarına, fakirlere, yoksullara, kimsesizlere, yurtsuzlara, mültecilere, sokak çocuklarına, yetimlere, yaşlılara, kimsesizlere, dullara, düşkünlere kısacası bütün insanlara, mahlûkata, yeryüzüne, gökyüzüne ve bütün eşyaya yapılır. İyilik kervanına katılmak ise, tanıdığımız ya da tanımadığımız ama kardeş bilip bağrımıza bastığımız müminlerle lokmamızı paylaşmak, yanı başımızdakilerin ihtiyacını fark edebilmek, dünyanın dört bucağına yardım eli uzatmak, çok uzaklarda da olsalar birileri açken tok yatmamak, insanlığın huzur ve barışı, birlik ve dirliği için elimizden geleni yapmaktır.”

Yaklaşık 600 kişinin katıldığı iftar programı sonrasında iftara katılan çocuklara Türkiye Diyanet Vakfı tarafından giysi yardımı yapıldı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


27.5° / 17.1°
  • BIST 100

    10643,6%3,14
  • DOLAR

    32,20% 0,00
  • EURO

    35,07% 0,22
  • GRAM ALTIN

    2535,25% 1,40
  • Ç. ALTIN

    4002,98% 0,00