MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜ GEÇİCİ YAZ KUR?AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI DUYURUSU YAYINLADI

Mardin İl Müftülüğü Geçici Yaz Kuran Kursu Öğreticisi alım ilanı yayınladı.

20.05.2019 18:41:34 0
MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜ GEÇİCİ YAZ KUR?AN KURSU ÖĞRETİCİSİ  ALIMI DUYURUSU YAYINLADI

Mardin İl Müftülüğü Geçici Yaz Kuran Kursu Öğreticisi alım ilanı yayınladı.

 

 

MARDİN İL MÜFTÜLÜĞÜ GEÇİCİ YAZ KUR’AN KURSU ÖĞRETİCİSİ ALIMI DUYURUSU

 

İlimiz ve İlçe Müftülükleri tarafından açılacak olan 2019 Eğitim Öğretim Yılı Yaz Kur’an Kurslarında (cami, Kur’an kursu veya uygun görülen diğer yerler) ek ders ücreti karşılığı görevlendirilmek üzere Geçici Kur’an Kursu Öğreticisi sınavı yapılacaktır.
Sınava Katılmak İsteyen Adaylarda Aranan Şartlar
1- 657 Sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinde belirtilen şartları taşımak, 
2- Diyanet İşleri Başkanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinin 5’inci maddesinin (b) bendindeki “ortak nitelik” şartını taşımak,
3- İmam-Hatip Lisesi, Önlisans veya Lisans düzeyinde dini öğrenim mezunu olmak,
4- 2018 yılı KPSS (DHBT)’den 60 ve üzeri puana sahip olmak,
5- İlçe müftülüklerinin ihtiyaç duydukları geçici öğretici gruplarında belirtilen sayıda 2018 yılı KPSS (DHBT) puanı 60 veya üzeri alan müracaatçı bulunmadığı takdirde; başvuru için diğer şartları da taşıdıkları takdirde 2018 yılı KPSS (DHBT) puanı 60’ın altında olanlar da müracaat edebileceklerdir. Ancak KPSS (DHBT) puanı 60’ın üzerinde müracaat edenlerin sayısı yeterli geldiği takdirde KPSS (DHBT) puanı 60’ın altında olanlar sınava alınmayacaktır.
6- 4-6 yaş grubu Kur’an kursları için; 3’üncü maddede belirtilen dini öğrenim düzeylerinden birine sahip olmakla birlikte çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili resmi diploma veya 19.01.2017 tarihinden önce herhangi bir kuruluştan çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 296 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak veya 19.01.2017 tarihinden sonra herhangi Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden çocuk gelişimi ve eğitimi alanıyla ilgili 380 saat ve üzeri belge veya sertifikaya sahip olmak,
7- Kur’an kursu öğreticiliği yapmaya mani bir engeli bulunmamak.

Başvuru İçin Gerekli Belgeler
1- Dilekçe (ilçe müftülüklerinden temin edilecektir),
2- T.C. Kimlik no’lu nüfus cüzdanı fotokopisi,
3- En son öğrenim durumunu gösterir belgenin aslı ve fotokopisi (ilçe müftülüğü tarafından diploma veya geçici mezuniyet belgesinin aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir), 
4- 2018 yılı KPSS (DHBT) sonuç belgesi,
5- Varsa hafızlık belgesi aslı ve fotokopisi (ilçe müftülüğü tarafından aslı görülerek tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya iade edilecektir),
6- 4-6 yaş grubuna başvuracaklar için yukarıdaki belgelerle birlikte;
a- İlahiyat+Pedagojik Formasyon (Din K.A.B. Öğretmenliği, İ.H.L. Meslek Dersleri Öğretmenliği) belgesi,
b- Çocuk Gelişimi ve Eğitimi sertifikası, 
(İlahiyat, İlahiyat Önlisans veya en az İ.H.L. mezunu olup Çocuk Gelişimi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Okul Öncesi Öğretmenliği ve Sınıf Öğretmenliği bölümlerinin her hangi birinden mezuniyeti gösteren belgelerin aslı ilçe müftülüğü tarafından görüldükten sonra tasdikli fotokopisi alınıp aslı adaya geri verilecektir).
7- Vesikalık fotoğraf (1 adet).

Başvuru İşlemleri
1- Başvuru yapmak isteyenler en geç 31/05/2019 Cuma günü mesai bitimine kadar istenilen belgelerle birlikte görev almak istedikleri yalnızca bir ilçe müftülüğüne şahsen müracaat edeceklerdir. Birden fazla ilçe müftülüğüne müracaat edenlerin (sınavı kazansalar dahi) müracaatları geçersiz sayılacaktır.
2- Belgeleri eksik olan adayların müracaatları kabul edilmeyecektir.
Sınav İşlemleri
1- Sınava girmeye hak kazanan adayların sınav tarihi ve yeri, başvuru tamamlanmasının ardından İlimiz Müftülüğü internet sitesi (http://mardin.diyanet.gov.tr) adresinde ilan edilecektir.
2- Adaylar, sınava gelirken T.C. Kimlik no’lu kimlik belgelerinden birini (nüfus cüzdanı, pasaport veya ehliyet) belgesini yanlarında bulunduracaklardır.
3- İlan edilen tarihte sınava katılmayanlar sınav hakkını kaybetmiş sayılacak ve adaya ikinci bir sınav hakkı verilmeyecektir.

Sınav Sonuçları ve Yerleştirme İşlemleri
1- Sınav sonuçları İl Müftülüğümüz http://mardin.diyanet.gov.tr adresinden ilan edilecektir, adaylara ayrıca tebligat yapılmayacaktır.
2- Sözlü sınavda 70 (yetmiş) ve üzeri puan alanlar başarılı sayılacaktır.
3- Sınavda başarılı olanlar arasından en yüksek puanı alandan başlamak üzere başarı listesi hazırlanacak, ihtiyaç kadar asıl, diğerleri de yedek olarak belirlenecektir.
4- Puanların eşit olması halinde sıralama 2018 yılı KPSS (DHBT) puanı yüksek olana, bu puanın da eşit olması halinde, hafızlık ve öğrenim durumuna göre yapılacaktır.
5- Asıl olarak ilan edilenlerden “Sınav Sonuç Belgesi” ve gerekli diğer belgelerle birlikte başvuru yapılan ilçe müftülüğünce en kısa süre içinde müracaatları alınacak ve görevlendirilmeleri sağlanacaktır.
6- Asıl adayların görevlendirme işlemleri tamamlandıktan sonra, sınav için müracaat ettiği ilçede 2019 eğitim öğretim yılı tamamlanıncaya kadar ihtiyaç olması durumunda başarılı olan yedek adaylar sırayla görevlendirilebilecektir.
7- Öncelikle 2018 yılı (KPSS) DHBT puanı 60 ve üzeri olanlar görevlendirilecek olup, ihtiyaç karşılanmadığı takdirde, KPSS (DHBT) sınavına girmiş (60 puanın altında olanlar) olmak şartıyla yapılan sınavda başarılı olanlardan görevlendirme yapılabilecektir.
8- Yerleştirmeye hak kazandıktan sonra kendilerine teklif edilen görev yerini kabul etmeyen adaylar görevlendirme haklarını kaybedeceklerdir.
Sınavla İlgili Diğer Hususlar
1- Sınav işlemleri süresince adayın beyanı esas alınacaktır. Gerçeğe aykırı belge ve beyanda bulunduğu tespit edilenlerin başvuru ve sınavları geçersiz sayılacağı gibi görevlendirme yapılması halinde de görevle ilişiği kesilecektir.
2- Sınav ve görevlendirmeyle ilgili İl Müftülüğümüz internet sitesinde yapılan tüm duyurular tebligat sayılacaktır.
3- Geçici Kur’an kursu öğreticisi olarak görevlendirilenler, 5510 Sayılı Sosyal Güvenlik Kanunu hükümlerine göre çalıştırılacaklardır.
Sınav Konuları ve Puanlama Sistemi
Kur’an-ı Kerim : (40 puan üzerinden)
Temel İlmihal Bilgisi : (30 puan üzerinden)
Pedagojik Formasyon Bilgisi : (30 puan üzerinden)

Son Müracaat Tarihi : 31/05/2019
Sınav Tarihi ve Yeri : 11/06/2019, Mardin İl Müftülüğü

 

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


16.3° / 7.1°
  • BIST 100

    8806,72%-0,01
  • DOLAR

    32,30% 0,18
  • EURO

    35,13% 0,07
  • GRAM ALTIN

    2283,02% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3854,72% 0,00