MARDİN İL MÜDÜRÜ AÇIKLADI:``NİTRAT AZOTLU GÜBRE REÇETE İLE SATILACAK``

Mardin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali ELÇİN yaptığı açıklamada:``Nitrat Azotu İçeren Gübreler Reçete İle Satılacak``Dedi.

Mardin 13.06.2016 12:33:53 0
MARDİN İL MÜDÜRÜ AÇIKLADI:``NİTRAT AZOTLU GÜBRE REÇETE İLE SATILACAK``

 Mardin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali ELÇİN yaptığı açıklamada:''Nitrat Azotu İçeren Gübreler Reçete İle Satılacak''Dedi.

 Mardin İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ali ELÇİN'in yaptığı  açıklamaya göre;  Nitrat Azotu İçeren Kimyevi Gübrelerin Satışı, Nakli ve Stok Bildiriminin Kontrolüne Dair Tebliğin (Tebliğ  No:2015/42) 10.10.2015 tarihinde  yürürlüğe girdiğini, Tebliğ kapsamındaki %26 CAN, %33 AN, Sodyum Nitrat ve Potasyum Nitrat gübrelerin el yapımı patlayıcı (EYP) yapımında kullanıldığı bilinmektedir. EYP ile mücadele kapsamında Bakanlığımızca yürütülen çalışmalardan  biri olan Gübre Takip Sistemi (GTS) kurulması çalışmaları 30 Mayıs 2016 tarihi itibariyle tamamlanmış olup, öncelikle nitratlı gübrelerin satış süreci sistem üzerinden izlenecektir.  

       Elçin, Gübre Takip Sistemi ile  nitratlı gübrelerin amaç dışı kullanımı engellemek, belirtilen gübreleri satan kişiler ve gübreleri satın alan çiftçilerin kimlik bilgilerinin yanı sıra ürünün nerede, hangi parselde kullanılacağı takip edileceğini belirtti. Bu konuyla ilgili İlçe Müdürlüklerimizde görevlendirilen teknik personeller tarafından gerçek çiftçilerimizin, nitratlı gübrelerini almak istediklerinde öncelikle İlçe Müdürlüklerimize T.C. kimlik numarası ile müracaat ederek arazi miktarı kadar ihtiyaç duyduğu nitratlı gübre miktarını sistem üzerinden kontrol edildikten sonra alınan onaylı REÇETE çıktısı ile gübre bayisinden gübresini alabileceğini belirtti.

       Elçin, Bakanlığımızca yapılan bu yeni düzenlemeler ile nitrat içerikli gübrelerin amacı dışında kullananların tespiti halinde ağır cezai yaptırımlarla karşı karşıya kalacaklarını, bu konuda gerçek çiftçilerimizin ve gübre bayilerimizin gerekli dikkat ve özeni göstermeleri, uygulanan yeni düzenlemeye riayet etmeleri ve İlçe Müdürlüklerimizin bilgisi dahilin de hareket etmeleri gerektiğini söyledi.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


23.2° / 12.9°
  • BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00