MARDİN İL GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN MİDYAT GEÇİCİ BARINMA MERKEZİ AÇIKLAMASI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün bir süre önce aldığı kapatma kararının ardından Midyat Konaklama Merkezi`nde barınan sığınmacılar, tahsis edilen otobüslerle Kahramanmaraş ve Kilis`e nakledildi.Mardin İl Göç İdaresi Müdürlüğünden , Midyat Geçici barınma mer

Mardin 25.09.2018 11:55:57 0
MARDİN İL  GÖÇ İDARESİ MÜDÜRLÜĞÜNDEN MİDYAT  GEÇİCİ BARINMA  MERKEZİ  AÇIKLAMASI

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün bir süre önce aldığı kapatma kararının ardından Midyat Konaklama Merkezi'nde barınan sığınmacılar, tahsis edilen otobüslerle Kahramanmaraş ve Kilis'e nakledildi.Mardin İl Göç İdaresi Müdürlüğünden , Midyat Geçici barınma merkezinin  kapatılmasına yönelik yazılı basın açıklaması yapıldı.

 

Mardin İl Göç İdaresi Müdürlüğünden konuya ilişkin yapılan yazılı basın açıklaması şöyle;

 

''Bakanlığımızca yapılan değerlendirme sonucunda geçici barınma merkezlerinin yenilenme sürelerinin gelmesi, altyapı ve fiziki koşullarının durumu gibi hususlar göz önüne alınarak Adıyaman Merkez, Gaziantep Nizip 1/ Islahiye/ Karkamış ve Mardin Midyat Geçici Barınma Merkezlerinin 31 Ağustos 2018 tarihi itibariyle kapatılmasına karar verilmiştir. Kapatılacak geçici barınma merkezlerindeki yabancılara başka bir geçici barınma merkezine geçmelerine veya talep ettikleri illerde ikamet etmelerine ilişkin seçenek sunulmuştur.
 
       Bu kapsamda ilimizde bulunan Midyat Geçici Barınma Merkezinde barınan 3541 yabancıdan 1754’ü tercihleri doğrultusunda diğer geçici barınma merkezlerine nakledilmiştir. Gönüllü olarak geçici barınma merkezi dışında şehir merkezlerinde ikamet etmek isteyen 1784 yabancıya ise ailede bulunan kişi sayısı da dikkate alınarak Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği tarafından gerekli nakdi yardım ve kolaylık sağlanmıştır.
 
         İlimizdeki Geçici Barınma Merkezinin kapatılması ve burada bulunan yabancıların nakilleri aşamalarında herhangi bir olumsuzluk yaşanmamıştır.
 
         Kamuoyuna saygıyla duyurulur.''denildi.
 
 
 
ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN

23.9° / 17.5°
  • BIST 100

    10218,60%-0,49
  • DOLAR

    32,19% -0,11
  • EURO

    34,79% 0,17
  • GRAM ALTIN

    2444,59% 0,51
  • Ç. ALTIN

    3950,05% 1,88