MARDİN İL EMNİYET MÜDÜRÜ PEKTAŞ:``GEREKİRSE HEPİMİZ ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ``

Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan "Gerekiyorsa hepimiz son ferdine kadar bu teşkilatımızın askeriyle polisiyle şehit olmaya hazırız.``Dedi.

Mardin 16.03.2016 16:10:43 0
MARDİN İL EMNİYET MÜDÜRÜ PEKTAŞ:``GEREKİRSE HEPİMİZ ŞEHİT OLMAYA HAZIRIZ``

Mardin İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan "Gerekiyorsa hepimiz son ferdine kadar bu teşkilatımızın askeriyle polisiyle şehit olmaya hazırız.''Dedi.

Nusaybin ilçesinde, bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda hain bir saldırı sonucu şehit düşen özel harekat polisi Kazim Esmer ile Nusaybin'de yürütülen çalışmaları yerinde denetleme görevini yerine getirirken trafik kazasında şehit olan Mardin Terörle Mücadele Şube Müdürü Gaffari Güneş'in naaşı törenle memleketlerine uğurlandı.

Mardin Emniyet Müdürlüğü bahçesinde düzenlenen törene  Vali Ömer Faruk Koçak, Mardin Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, Vali Yardımcıları Ali İkram Tuna, Bahattin Çelik, Aziz Onur Aydın, Tolga Kamil Ersöz, İlker Özerk Özcan,Kızıltepe Kaymakamı Ali Güldoğan, Artuklu Kaymakamı Şakir Öner Öztürk, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Derik kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk,  şehitlerin yakınlarının yanı sıra meslektaşları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Şehit olan iki kahraman arkadaşlarını uğurladıklarını ve bunun son olmasını niyaz ettiğini belirten İl Emniyet Müdürü Lütfullah Uğur Pekcan "Gerekiyorsa hepimiz son ferdine kadar bu teşkilatımızın askeriyle polisiyle şehit olmaya hazırız. Dün Nusaybin ilçemizin temizlenmesi için yürütülen operasyonda terör örgütünün haince kalleşçe kurşunu Kazim Esmer kardeşimizi şehit etmiştir. Yine aynı operasyonun icrasında aksama olmasın diye giden 4 arkadaşımızın geçirdiği kazada kahraman yiğit kardeşimiz Gaffari Güneş şehit olmuştur.

Biliyorum hepimizin acısı çok büyük ama hainleri kalleşleri, sevindirmeyeceğiz güldürmeyeceğiz. Acımızı içimizde yaşayacağız, Son neferimize kadar, kanımızın son damlasına kadar bu toprakları atalarımızdan aldığımız gibi gelecek nesillere emanet etmek bizim boynumuzun borcu. Bu uğurda hepimiz gerekiyorsa canımızı feda etmekten çekinmeyiz ve buna hazırız. Şehidimize ve ailelerine başsağlığı yaralı arkadaşlarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum." dedi

Mardin Müftüsü Dursun Ali Coşkun'un okuduğu duanın ardından Şehit Polis Memuru Kazim Esmer'in naaşı memleketi Antalya'ya, Şehit Emniyet Amiri Gaffari Güneş'in naaşı ise memleketi Malatya'ya dualarla uğurlandı.

 

ARTUKLU HABER AJANSI-MARDİN


25.1° / 14.8°
  • BIST 100

    10319,96%1,59
  • DOLAR

    32,26% 0,32
  • EURO

    35,15% 0,19
  • GRAM ALTIN

    2469,04% 0,06
  • Ç. ALTIN

    3948,78% 0,40