MARDİN İHD NUSAYBİN`DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Mardin İHD ,Nusaybin`deki Sokağa Çıkma Yasağı ile ilgili Mezopotamya Hukukçular Derneği İle ortaklaşa yaptığı basın açıklamasında 13-17 Kasım Tarihleri arasında Nusaybin`deki hak ihlalleri ilişkin iddialarda bulundu

Mardin 18.11.2015 18:27:16 0
MARDİN İHD NUSAYBİN`DE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞININ KALDIRILMASINI İSTEDİ

Mardin İHD ,Nusaybin'deki Sokağa Çıkma Yasağı ile ilgili Mezopotamya Hukukçular Derneği İle ortaklaşa  yaptığı basın açıklamasında  13-17 Kasım Tarihleri arasında Nusaybin'deki hak ihlalleri ilişkin iddialarda bulundu.

Mardin İHD ve Mezopotamya Hukukçular Derneği İle ortaklaşa yaptıklatı Basın açıklaması şöyle:

''Mardin Valiliği tarafından 13 Kasım 2015 Cuma günü saat 21.00'den itibaren Mardin’in Nusaybin ilçesine bağlı Abdulkadirpaşa Mahallesi, Fırat Mahallesi, Dicle Mahallesi, Yenişehir Mahallesi, Yenituran Mahallesi, Yeşilkent Mahallesi, Mor Yakup Mahallesi, Zeynelabidin Mahallesi, Kışla Mahallesi, 8 Mart Mahallesi, Gırnavas Mahallesi, Devrim Mahallesi, Selahaddin Eyyubi Mahallesi, İpekyolu Mahallesi ve Barış Mahallesi'nde geçerli olmak üzere ilan edilen süresiz sokağa çıkma yasağı konusunda tüm kamuoyunun dikkatini çekmek ve yasağın ivedilikle kaldırılması amacıyla siz basın emekçileri aracılığıyla muhataplara çağrıda bulunuyoruz. Nusaybinde ilan edilen sokağa çıkma yasağının toplumda büyük endişelere ve telafisi imkansız zararlara yol açacağı kanaatindeyiz. Çünkü Nusaybin’de bulunan yurttaşlardan gelen bilgilere göre ilçenin ağır silahlı askerî güçlerce kuşatıldığı, şehre giriş çıkışların engellendiği, gıda ve benzeri ihtiyaçlar yönünden şehir insanlarının hazırlıksız yakalandığı, sağlık konusunda acil tıbbî müdahale gerektiren konularda gerekli önlemlerin alınmadığı, şehrin bir çok mahallesinde telefon, internet ve elektrik hizmetlerinin durdurulduğu tarafımıza ulaşan bilgilere göre tespit edilmiştir. Anılan sokağa çıkma yasağının uygulanmasına başlanır başlanmaz merkezinde 80 bini aşkın sivil yurttaşın yaşadığı Nusaybin şehrinde yani ‘’sivil yerleşim’’ yerlerinde Tank gibi ağır silahların kullanılması vehamet arz etmektedir. İlçe nüfusunun büyük oranda Kadın ve Çocuklardan oluştuğu göz önüne alındığında bunun bir tedbir değil katliam hazırlığı olduğu endişesini büyütmektedir. Cizre’deki ve Silvan'da sokağa çıkma yasağı adı altında yapılan sivil katliam belleklerimizde canlı iken bu uygulamanın öncesinde yapılan hazırlıklar ve fiili durum göz önüne alındığında durumun vahameti daha iyi anlaşılacaktır. Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi Ağır Yaşam Hakkı ihlallerinin önünün açılması demektir. Sorunların ancak ve ancak Diyalog ve Barışçıl yöntemlerle çözülmesi en demokratik yoldur. Sokağa çıkma yasağının derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. ''Denildi.

 

Artuklu Haber Ajansı-Mardin


27.8° / 14.8°
  • BIST 100

    10643,58%3,14
  • DOLAR

    32,20% -0,22
  • EURO

    34,90% -0,22
  • GRAM ALTIN

    2504,01% 1,55
  • Ç. ALTIN

    3989,88% 1,04